Aκτινίδια: Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι παραπάνω από αυτά που φανταζόμαστε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Aκτινίδια: Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι παραπάνω από αυτά που φανταζόμαστε



Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάθε είδους σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, καρκίνου και άλλων παθήσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών τροφών όπως τα ακτινίδια μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και της συνολικής θνησιμότητας.

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν

Υγιές δέρμα
Το κολλαγόνο, το σύστημα υποστήριξης του δέρματος, εξαρτάται από τη βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη αποτελεί σημαντικό αντιοξειδωτικό. Βοηθά στην πρόληψη βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο, τη ρύπανση και τον καπνό, εξομαλύνει τις ρυτίδες και βελτιώνει τη συνολική υφή του δέρματος.

Καλύτερος ύπνος
Μια μελέτη εξέτασε τις επιπτώσεις των ακτινίδιων στην ποιότητα του ύπνου σε ενήλικες με προβλήματα ύπνου. Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ακτινιδίων βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου στο 80% των ατόμων που συμμετείχαν.

Υγεία της καρδιάς
Οι ίνες και το κάλιο που υπάρχουν στα ακτινίδια βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς. Η αύξηση της πρόσληψης καλίου μαζί με τη μείωση του νατρίου μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Σε μια μελέτη, όσοι κατανάλωναν 4.069 χιλιοστόγραμμα καλίου την ημέρα, είχαν 49% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν λιγότερα κάλιο.

Πέτρες στα νεφρά
Η υψηλή πρόσληψη καλίου σχετίζονται επίσης με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, προστασία από την απώλεια μυϊκής μάζας, διατήρηση της οστικής πυκνότητας των οστών και μείωση του σχηματισμού πετρών στα νεφρά.

Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, τα ακτινίδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Είναι γνωστό ότι η υψηλή πρόσληψη νατρίου αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, η χαμηλή πρόσληψη καλίου αποτελεί επίσης παράγοντα κινδύνου.

Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα
Πολλές μελέτες έχουν αναφέρει ότι το ακτινίδιο μπορεί να έχει ήπιο καθαρτικό αποτέλεσμα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά για άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα.


Ενσωματώστε τα ακτινίδια στη διατροφή σας

• Κόψτε ένα ώριμο ακτινίδιο στο μισό, αφήνοντας το δέρμα επάνω, και τρώτε το μισό με ένα κουτάλι, χρησιμοποιώντας το δέρμα ως δικό του φυσικό μπολ.

• Κάντε το δικό σας φρέσκο κοκτέιλ τροπικών φρούτων και συμπεριλάβετε ακτινίδια, ανανά, μάνγκο και φράουλες.

• Προσθέστε μια μικρή ποσότητα μελιού στην κορυφή του μείγματος φρούτων για μια επιπλέον γλυκιά θεραπεία.

• Κάντε ένα πράσινο smoothie ή χυμό με ακτινίδιο, σπανάκι, μήλο και αχλάδια.

• Καταψύξτε τις φέτες του ακτινίδιου και φάτε σαν σνακ ή επιδόρπιο σε μια ζεστή μέρα.

• Χρησιμοποιήστε τα ακτινίδια σε μια καλοκαιρινή σαλάτα πάνω από ένα μείγμα από σπανάκι, καρύδια, αποξηραμένα βακκίνια, μήλο σε φέτες, φέτα και ένα ελαφρύ dressing.

Προσθέστε το ακτινίδιο στην καθημερινή σας διατροφή προκειμένου να ωφεληθείτε από την πλούσια θρεπτική του αξία.