myHealth: Αναβαθμίζεται σε ιατρικό φάκελο - Εντάσσονται πιλοτικά και νοσοκομεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

myHealth: Αναβαθμίζεται σε ιατρικό φάκελο - Εντάσσονται πιλοτικά και νοσοκομεία


Εμπλουτίζεται η εφαρμογή myHealth app, η οποία μέχρι σήμερα συγκέντρωνε πληροφορίες για συνταγογράφηση και παραπεμπτικά, και σύντομα θα λειτουργεί ως ιατρικός φάκελος για κάθε πολίτη.

Μέσω της πλατφόρμας myHealth η οποία είναι ενταγμένη στο gov.gr, οι πολίτες μπορούν να διαχειριστούν και δουν συγκεντρωμένες πληροφορίες που αφορούν συνταγές και παραπεμπτικά. Επίσης, έχουν πρόσβαση στο ιστορικό της άυλης συνταγογράφησης και μπορούν να παίρνουν ειδοποιήσεις για τις νέες συνταγές και παραπεμπτικά εξετάσεων, που εκδίδονται. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην εφαρμογή εντάσσονται και τα αποτελέσματα εξετάσεων.
Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το my Health εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου. 
Στην εφαρμογή αυτή ο πολίτης έχει πρόσβαση στα στοιχεία της συνταγογράφησής του, στα στοιχεία των παραπεμπτικών εξετάσεων, στις ιατρικές διαγνώσεις. Τ
ο επόμενο θέμα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. 
Πλέον δημόσια νοσοκομεία που έχουν έτοιμα συστήματα εντάσσονται σε αυτήν την εφαρμογή και τα αποτέλεσμα των εξετάσεών του, ο πολίτης θα μπορεί να τα βλέπει εκεί και εντάσσονται και πολλά διαγνωστικά κέντρα
ανακοίνωσε ο κ. Πιερρακάκης σε συνέντευξή του, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα χτίζουμε το νέο οικοδόμημα του κράτους με μικρές υπηρεσίες και ταυτόχρονα δημοπρατούμε μεγάλα έργα του ταμείου Ανάκαμψης» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων περιλαμβάνεται στα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Μάλιστα, ξεκινά η πιλοτική λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών σε δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Αττική, το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, κατά την παρουσίαση του Κέντρου Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων, που λειτουργεί με τη συνεργασία των νοσοκομείων Αιγινήτειο, Αρεταίειο και Αλεξάνδρα. Παράλληλα, σε πιλοτική λειτουργία μπαίνουν και άλλα νοσοκομεία της χώρας.

newsbomb.gr