Με λαμπρότητα γιόρτασε η Θέρμη τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Θέρμη τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο




Με κάθε λαμπρότητα, με ένα διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων τίμησε και φέτος η Θέρμη τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο.

Μετά την ευλογία των άρτων, σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 ανήμερα της εορτής του Αγίου, πλήθος πιστών παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, τις οποίες επιμελήθηκε όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων “Ο Μέγας Αλέξανδρος”.

Το φετινό διήμερο εκδηλώσεων ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου με Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και τον Πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου.



Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με νηστίσιμα εδέσματα στην πλατεία Παραμάνα Θέρμης.


Νωρίς σήμερα το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηλίτου κ.κ. Αποστόλου. Αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική, άφθονο κρασί και ψάρι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.



Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Πάλλας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθηνά Παπαδάκη, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης, Στέλιος Γκιζάρης, Στέλιος Αποστόλου, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, Αργύρης Μωραΐτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Στάθης Πιστέλας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου και Νάκης Κοντοπίδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέας Μεταλούλης, ο πρόεδρος της κοινότητας Λιβαδίου Δημήτρης Γουδήρας κ.ά

Επ’ ευκαιρία της εορτής ο δήμαρχος Θέρμης ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «ο προστάτης Άγιος Νικόλαος να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους και να μας ταξιδεύει σε ήρεμα νερά, δείχνοντας σε όλους μας το δρόμο για ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αύριο».