Google Maps - ''Accessible Places'': Νέα υπηρεσία για Προσβάσιμα Σημεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Google Maps - ''Accessible Places'': Νέα υπηρεσία για Προσβάσιμα Σημεία



Το Google Maps ανακοινώνει μια νέα υπηρεσία για συσκευές Android και iOS με την ονομασία «Accessible Places» (Προσβάσιμα Σημεία) η οποία, παρέχει πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας.


Με την ενεργοποίησή της υπηρεσίας, οι χρήστες του Google Maps μπορούν να αναζητήσουν περιοχές όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ή ξενοδοχεία και, σε περίπτωση που προσφέρουν πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα δουν ένα σχετικό εικονίδιο στη καρτέλα της επιχείρησης, καθώς και επιπλέον πληροφορίες όπως η διάθεση θέσεων πάρκινγκ, τουαλετών κλπ. για άτομα με αναπηρίες.


Για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης για μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας:

Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google.

Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας (Κυκλικό εικονίδιο λογαριασμού), μετά «Ρυθμίσεις» (Settings) και μετά «Ρυθμίσεις προσβασιμότητας».
Ενεργοποιήστε την επιλογή Προσβάσιμα μέρη.

Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου (Wheelchair accessible) στα αποτελέσματα. Εάν είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, η πληροφορία αυτή θα παρέχεται επίσης μέσα από το Google Maps.

Η υπηρεσία αυτή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμβολή περισσότερων από 120 εκατομμυρίων Local Guides (τοπικών ξεναγών), της ευρύτερης κοινότητας του Google Maps, καθώς και ιδιοκτητών επιχειρήσεων παγκοσμίως που προσέθεσαν στο Google Maps πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενημερώσεις για πρόσβαση με αμαξίδιο.