Το Κατάρ προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε φιλάθλους με αντάλλαγμα τη καλή κριτική τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Κατάρ προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε φιλάθλους με αντάλλαγμα τη καλή κριτική τους



Δωρεάν αεροπορικά, εισιτήρια για ματς και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία είναι μερικά από τα μέσα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Κατάρ για να εξαγοράσει την εύνοια των θεατών.

Σε πρώτη φάση ακούγεται ονειρικό: Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια προς το Κατάρ, εισιτήρια για ματς του Μουντιάλ καθώς και παροχή φιλοξενίας στα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία. Προσφέρουν ακόμα και χρήματα για ξόδεμα.

Ήταν πολύ καλό όμως για να ήταν αληθινό. Όπως αναμενόταν, στην προσφορά της διοργανώτριας χώρας υπάρχει μια παγίδα. Οι επιλεγμένοι φίλαθλοι που θα κάνουν αυτό το ταξίδι, με χρηματοδότηση του Κατάρ, θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά συμβόλαια. Αυτά μεταξύ άλλων προβλέπουν όχι μόνο ότι οι ίδιοι δεν θα επικρίνουν τους διοργανωτές στα social media, αλλά και ότι θα αναφέρουν άλλους χρήστες που θα ασκούν κριτική.

Παρά τους αυστηρούς κανόνες πολλοί ήταν αυτοί που δέχθηκαν. Ένας Ολλανδός φίλαθλος δήλωσε στο NOS ότι συμφώνησε με τη διοργανώτρια αρχή να κάνει θετικά σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις της αλλά και να τσεκάρει άλλους υποστηρικτές από τη χώρα του.

Φίλαθλοι από όλες τις χώρες έχουν δεχθεί την προσφορά και δεκάδες έχουν ήδη ταξιδέψει στο Κατάρ. Υπήρχαν όμως και αξιέπαινοι άνθρωποι που δεν εξαγοράστηκαν. «Παρά τη δελεαστική προσφορά, προτίμησα να παραμείνω πιστός στις αξίες μου», εξήγησε ο Ζοζέφ Ντελάζ, μέλος συνδέσμου υποστηρικτών της εθνικής Γαλλίας.

Οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν στην προσφορά. «Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για προώθηση ή για να κάνουν κάτι», υποστήριξαν.

Όμως, μια ματιά στους όρους αποκαλύπτει ότι οι επιλεγμένοι φίλαθλοι ενθαρρύνονται να κάνουν like ή να αναδημοσιεύουν αναρτήσεις που μεταφέρουν το μήνυμα των διοργανωτών. Επίσης, παρότι αναφέρεται ότι δεν ζητείται να γίνουν φερέφωνο του Κατάρ, σημειώνεται ότι δεν θα ήταν σωστό να επικρίνουν την οργανωτική επιτροπή.