Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε για 18 χρόνια σε αεροδρόμιο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε για 18 χρόνια σε αεροδρόμιο

 


Ο Ιρανός Μεχράν Καρίμι Νασερί, του οποίου η σχεδόν απίστευτη ιστορία στάθηκε πηγή έμπνευσης για την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Terminal», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, άφησε την τελευταία του πνοή στο «σπίτι» του, τον αερολιμένα «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού


Στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» πέθανε τελικά ο άνθρωπος που έζησε εκεί επί 18 χρόνια, εμπνέοντας τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για την ταινία του «The Terminal», με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

 Ο Ιρανός Μεχράν Καρίμι Νασερί άφησε την τελευταία του πνοή μετά από έμφραγμα που υπέστη το Σάββατο στο Terminal 2F του γαλλικού αερολιμένα. 

Το 1988, ο Νασερί μετέτρεψε σε σπίτι του μια μικρή γωνιά του «Σαρλ ντε Γκολ» και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2006, αρχικά εξαιτίας ενός νομικού «αδιεξόδου» και στη συνέχεια από επιλογή. 

Η γαλλική κυβέρνηση τού είχε παραχωρήσει το δικαίωμα να ζει στην επικράτειά της, όμως ο Ιρανός επέστρεψε στο γνώριμό του περιβάλλον πριν από μερικές εβδομάδες, όπου και κατέληξε. 

Γεννημένος το 1945 στην επαρχία Χουζιστάν του Ιράν, ο Νασερί ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με σκοπό να βρει τη Βρετανίδα μητέρα του. 

Πέρασε μερικά χρόνια στο Βέλγιο, έχοντας προηγουμένως απελαθεί από αρκετές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ολλανδία και η Γερμανία, καθώς δεν είχε τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα. 


Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Γαλλία, για να… εγκατασταθεί στο Τerminal 2F του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ». 

Εκεί, περιστοιχισμένος από καρότσια με τα υπάρχοντά του, ο Νασερί περνούσε τις ώρες του διαβάζοντας βιβλία και εφημερίδες και γράφοντας για τη ζωή του σε ένα σημειωματάριο. Οι σημειώσεις αυτές αποτέλεσαν τη βάση για την αυτοβιογραφία του, που εκδόθηκε το 2004. 

O Τομ Χανκς στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Τhe Terminal», εμπνευσμένη από την ιστορία του Μεχράν Καρίμι Νασερί. 

Η ιστορία του τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ και του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος, έχοντας ως βάση αυτή, σκηνοθέτησε την ταινία «The Terminal» με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. 

Η μεγάλη επιτυχία του φιλμ είχε ως αποτέλεσμα δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο να ταξιδεύουν στη Γαλλία μόνο και μόνο για να μιλήσουν με τον Νασερί, ο οποίος τότε χρησιμοποιούσε το όνομα «Σερ Αλφρεντ». 

Παρότι του χορηγήθηκε προσφυγικό άσυλο το 1999 και του επετράπη να μείνει στη Γαλλία, ο Νασερί παρέμεινε στο αεροδρόμιο μέχρι το 2006, όταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ασθένειας. 

Κατόπιν έζησε κάποια χρόνια σε ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που του δόθηκαν από την παραγωγή της ταινίας.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου δήλωσε πως ο Ιρανός επέστρεψε στο αεροδρόμιο πριν από μερικές εβδομάδες, όπου παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ. 
Protagon.gr