Τορτελίνια με λουκάνικο και μασκαρπόνε
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOfVZARyCyo1PM2KnKRahDbRV2Euvg1bwhO5w-V-xJHit_2jxBc3jS1KngQRGVWOZ0pp74CXtH2qVYkhOw_2EGgeYsrfdQe8GPFxz7qOTGKCNya-v8N1O7N2rJ-dT_JinwA7T9Smy77PxcGsM2BnKPBz-qnV4quxQDJk-cCaDhLHMMc4IsTHLVWQ/s16000/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%5B2%5D.jpg)
Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας
Υλικά
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια τυριού
- 220 γρ. ιταλικό λουκάνικο
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 220 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ετοιμάστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 6- 8 λεπτά, σχεδόν θρυμματίζοντάς το.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 6- 8 λεπτά, σχεδόν θρυμματίζοντάς το.
Βήμα 3
Προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 4
Σουρώστε τα τορτελίνια, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Προσθέστε τα τορτελίνια στη σάλτσα με αρκετό νερό μαγειρέματος για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και περιχύστε με το τυρί μασκαρπόνε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού.