Ενέργειες του Δ.Θέρμης για την ανάδειξη της περιοχής σε σημαντικό τουριστικό προορισμό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ενέργειες του Δ.Θέρμης για την ανάδειξη της περιοχής σε σημαντικό τουριστικό προορισμό


Η ανάδειξη του δήμου Θέρμης ως σημαντικού τουριστικού προορισμού, αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης του δήμου, ενταγμένη στο πλαίσιο της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής της για την περιοχή.

Ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η ένταξη στο νέο Οργανισμό του δήμου, του τομέα της τουριστικής προβολής στις αρμοδιότητες του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. 

Με τις νέες αρμοδιότητες του Γραφείου ξεκινά ουσιαστικά, μεταξύ άλλων, η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων η οποία θα αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση του παραγωγικού δυναμικού της περιοχής που έχει σχέση με τον τουρισμό. 

Συγχρόνως όλο το πληροφοριακό υλικό θα οργανωθεί σε δυναμικό σύστημα προκειμένου να αξιοποιηθεί στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης. 

Στόχος του Σχεδίου είναι η τουριστική ανάπτυξη να είναι βιώσιμη, με διαρκή οφέλη για την τοπική οικονομία και σταθερή συμβολή στη βελτίωση της κοινωνικο-πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Πολιτικές, μέτρα και δράσεις σε άξονες όπως ο αγροδιατροφικός τομέας, τομέας πολιτισμού – αθλητισμού, εκπαίδευσης, έρευνας και υπηρεσιών, θα στοχεύουν στη συνεργασία και δικτύωση όλων των παραγωγικών μονάδων, ερευνητικών/εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και μονάδων που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στην περιοχή.

Επί πλέον ο δήμος Θέρμης, και λόγω της γεωγραφικής θέσης του, της ποικιλίας του ανάγλυφου της περιοχής, της μεγάλης έκτασής του και της λειτουργίας υπερτοπικών υποδομών (αεροδρόμιο, πανεπιστήμιο κ.λπ.) προσφέρεται για γενικό/περιηγητικό, συνεδριακό, εκπαιδευτικό, ιατρικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Οι πρωτοβουλίες και τα έργα που θα υποστηρίζονται μεθοδικά και συστηματικά, θα υπηρετούν τον γενικό στόχο της δυναμικής τουριστικής ανάπτυξης. 

Στην κατεύθυνση αυτή, με πρόγραμμα, οργάνωση και συνέργειες, ο δήμος Θέρμης διαμορφώνει μία εξωστρεφή στρατηγική, που στον πυρήνα της είναι η ιδέα «δήμος Θέρμης- τουριστικός προορισμός». 

Τελικός σκοπός είναι να κατορθώσει η περιοχή μας να έχει μια αναγνωρίσιμη θέση στο χάρτη της τουριστικής αγοράς, εγχώριας και διεθνούς, ως ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης επισκεπτών, με υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Να εδραιωθεί ο δήμος Θέρμης στη διεθνή κι εγχώρια κατάταξη των ταξιδιωτικών προτιμήσεων ως ένας κομβικός σταθμός επίσκεψης και παραμονής, με ποικίλες δραστηριότητες και διαδρομές τουριστικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες δραστηριοποιούνται στο δήμο Θέρμης. 

Εκ μέρους του δήμου Θέρμης συμμετείχαν η γενική γραμματέας Εύη Λάππα, η δημοσιογράφος Κατερίνα Θεοδώρου από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αθανάσιος Σαρακίνος. 

Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο και τέθηκαν οι προτεραιότητες και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, σε συνδυασμό με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν με το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για μία ενταγμένη Πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 1.699.640,10€, όπου ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης και τη συμμετοχή επιχειρήσεων, προχωρά στην υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων που αφορούν στην ανάδειξη της ταυτότητας και την προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής, με την παροχή υπηρεσιών για τη δημιουργία Εικόνας & Εμπορικού Σήματος Εμπορικού Κέντρου.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που από κοινού, δήμος και επαγγελματίες, προωθούν και έχουν με επιτυχία πραγματοποιήσει άλλωστε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είναι και «η Λευκή Νύχτα» που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών της περιοχής, καθώς και επισκεπτών.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του ΕΕΘ, τους Επαγγελματίες Εστίασης και Εμπορίου καθώς και με τους επικεφαλής των τριών Επαγγελματικών Ενώσεων που λειτουργούν σε Θέρμη, Βασιλικά και Μίκρα .