ΛΕΞ: Έβαλε «φωτιά» στη Θεσσαλονίκη με τη συναυλία του – Πάνω από 27.000 άτομα (Φωτό, βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΛΕΞ: Έβαλε «φωτιά» στη Θεσσαλονίκη με τη συναυλία του – Πάνω από 27.000 άτομα (Φωτό, βίντεο)


Λίγο καιρό μετά τη Νέα Σμύρνη, το αδιαχώρητο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής (21/10), στη συναυλία του ΛΕΞ στην οποία παρευρέθηκαν πάνω από 27.000 άτομα.

Με μηδενική διαφήμιση, χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στη χθεσινή συναυλία του ράπερ Λεξ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγευτική και ο Θεσσαλονικιός ράπερ ξεπέρασε τον εαυτό του.

Εκατοντάδες πυρσοί «έβαψαν» το στάδιο κόκκινο. Ο Λεξ τραγούδησε τις αγαπημένες του επιτυχίες αλλά και τα πολυαναμενόμενα κομμάτια από τον νέο του δίσκο με τίτλο «Μετρό». Όταν εμφανίστηκε στη σκηνή επικράτησε πανδαιμόνιο. Χιλιάδες κόσμου τραγουδούσαν μαζί με τον καλλιτέχνη, ο οποίος έφερε ξανά στο προσκήνιο το πολιτικό τραγούδι.

Όπως έγινε γνωστό κόπηκαν περίπου 27.700 εισιτήρια. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές ο κόσμος που βρέθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο έφτασε τις 30.000. 
Η πλειοψηφία του κόσμου ήταν άτομα νεαρής ηλικίας όμως υπήρχαν και μεγαλύτεροι που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τον «ποιητή του περιθωρίου». Νέες και νέοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν την ιστορική συναυλία.

Δείτε βίντεο από την μοναδική σε κόσμο και παλμό συναυλία:


@geodimoulas 30.000 ρε αλεξακη;#lex #thessaloniki #tgk #metro ♬ Air Max - LEX & Dof Twogee
@akidfromskg #mpesfypgamw #lex #skg #2310 #akidfromskg #thessalonikigreece ♬ original sound - Just a kid from SKG

Ποιος είναι ο ΛΕΞ


Ο Αλέξης Λαναράς, ευρύτερα γνωστός ως ΛΕΞ, είναι Έλληνας ράπερ από την Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου.

Αρχικά, ο ΛΕΞ ήταν γκραφιτάς στους «2G (Good Guys)» και, το 1999, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα «Βόρεια Αστέρια». Έτσι, με τα «Βόρεια Αστέρια» κυκλοφόρησαν τέσσερις δίσκους προτού χωρίσουν οι δρόμοι τους και ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, ο ράπερ είχε δημιουργήσει τα «Ανάποδα Καπέλα», μαζί με ένα άλλο μέλος των «Βορείων Αστεριών», τον «Μικρό Κλέφτη», κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

Το 2010, ο ΛΕΞ άρχισε σόλο καριέρα και, το 2014, κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο «Ταπεινοί και πεινασμένοι», ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ένα από τα πιο "real" δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop». Εν συνεχεία, το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «2XXX».

Ο ΛΕΞ, το καλοκαίρι του 2019, πραγματοποίησε μια συναυλία στο Θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 θεατές. Με αφορμή τη συναυλία, αναφέρθηκε ότι με κάθε live του «ανεβάζει τον πήχη στη ραπ σκηνή». Οι στίχοι του ΛΕΞ αφορούν σε θέματα όπως είναι η οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά και οι μικροπαραβατικότητες.

Δείτε εικόνες και βίντεο








Μετά το πέρας τη συναυλίας σημειώθηκαν επεισόδια. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ.