Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Του Τριλόφου το Γεφύρι!" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: "Του Τριλόφου το Γεφύρι!"


//Ανακοίνωση Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης σχετικά με την κατασκευή της γέφυρας στην οδό Περικλέους στον Τρίλοφο

Του Τριλόφου το Γεφύρι!!!

Τελικά οι άριστοι και έμπειροι της διοίκησης δεν έδωσαν λύση, απεναντίας τα θαλάσσωσαν…

Εκεί που θα ξεκινούσε το έργο της γέφυρας της οδού Περικλέους τις επόμενες ημέρες – πάει πίσω σε διαδικασία διαγωνισμού !!!

Γνωστό το μείζον πρόβλημα από την πτώση της γέφυρας που από την 21η Μαΐου του 2020 (δεν) συνδέει Τρίλοφο – Πλαγιάρι. Από την πρώτη στιγμή δεν μπήκαμε στο θέμα αναζήτησης ευθυνών. 

Πιστέψαμε ότι προέχει η επίσπευση των διαδικασιών για την αποκατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό ψηφίσαμε απευθείας αναθέσεις για τις μελέτες και την ανάθεση της κατασκευής με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (δηλαδή χωρίς διαγωνισμό).

Διαδικασίες στις οποίες διαφωνούμε διαχρονικά ως δημοτική παράταξη διότι κατά τη γνώμη μας βλάπτουν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό.

Όμως και λόγω δικηγορικής ιδιότητας της επικεφαλής της Παρέμβασης, διατυπώσαμε στην οικονομική επιτροπή τις επιφυλάξεις μας και εισφέραμε τις γνώσεις μας στη συζήτηση για τη λήψη απόφασης ανάθεσης με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
Ανατρέξαμε στη νομολογία, τονίσαμε στη διοίκηση ότι πρέπει να θεμελιωθεί σωστά η έκτακτη ανάγκη …. επειδή άλλως η σύμβαση δεν θα περνούσε τον έλεγχο νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο .. και μετά θα χάναμε πολύ περισσότερο χρόνο …
Αλλά μας απάντησαν ότι αυτά τα γνωρίζουν ήδη και τα έχουν φροντίσει,

Μας απάντησαν ότι ένας διαγωνισμός θα επιφέρει καθυστέρηση 8 μήνες τουλάχιστον …..

Και τώρα χωρίς οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση βλέπουμε θέμα στην οικονομική επιτροπή την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τη Γέφυρα της οδού Περικλέους !!! (επειδή η διαδικασία κόπηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω μη θεμελίωσης έκτακτης ανάγκης).

Ας ξεκινήσουν εκεί στη διοίκηση του δήμου από το να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η αποτυχία για την καθυστέρηση είναι όλη δική τους!

Αυτοί διοικούν άλλωστε και διοικούν μόνοι. Δεν ακούν επειδή πάντα αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Ας ξεκινήσουν από την παραδοχή του λάθους τους.

Ας παραδεχτούν ότι η εμπειρία τους δεν είναι πάνω από όλους και από όλα.

Ας ξεκινήσουν να τρέχουν, ο χρόνος μετράει αντίστροφα ….