To Δημοτικό Ωδείο Θέρμης μαζί με το Tale of X Cities στην 86η ΔΕΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

To Δημοτικό Ωδείο Θέρμης μαζί με το Tale of X Cities στην 86η ΔΕΘ



//Ανακοίνωση
Μουσικά Σχήματα Δ.Ω.Θ/ΔΕΠΠΑΘ/Δήμου Θέρμης

“Spira Minore” - Μαθητικό σύνολο εγχόρδων
Μέρα & ώρα: Τρίτη, 13/09, 18:00-18:30

Ένα από τα μουσικά σύνολα, που ιδρύθηκε το 2009 και το έχει αγκαλιάσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θέρμης. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και στη Γερμανία. 

Συνεργάζεται με τον καθηγητή σύνθεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργο Κυριακάκη για την εκτέλεση πρωτότυπων συνθέσεων για μαθητικά σύνολα. Βασική αρχή του συνόλου είναι ότι μουσικοί είναι οι άνθρωποι που πρώτιστα ξέρουν να ακούν. Τα μέλη του συνόλου προσπαθούν —μελετώντας πάντα σε κύκλο και όχι με τη διάταξη μιας κλασικής ορχήστρας— να μην γυρίζουν την πλάτη τους, να ακούν τον πλησίον, να ακούν τον εαυτό τους, να ακούν την ομορφιά. Και να την δίνουν απλόχερα στο κοινό.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Δήμητρα Κατιώνη
Μέλη Ορχήστρας: Κλειώ Αναστασίου, Ναταλία Βλάχου, Σκάρλετ Γαλάνη, Ελένη Γότση, Δήμητρα Δαλακούρα, Αναστασία Δηλημτρέλη, Σάββας Ηλιάδης, Μαρία Ηλιάδη, Στέφανος
Ιορδανίδης, Ελίνα Καντά, Φιλιώ Καρφαρίδου, Δήμητρα Κατιώνη (υπεύθυνη καθηγήτρια), Φίλιππος Κερκέρογλου, Μακρίνα Κετέογλου, Αθανασία Κοντογεώργου, Θάνος
Κούτσικος-Λαΐνας, Θωμάς Κούτσικος-Λαΐνας, Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, Άρης Λαμπρόπουλος, Νεφέλη Μητροκώτσα, Ζωή Μπασδέκη, Ναταλία Μουμουλίδου, Ελένη
Μπραΐλα, Γιώργος Νικολάου, Ειρήνη Νότα, Φοίβη Πράτσα, Εύα Συρλαντζή, Χριστιάνα Συρτάρη, Ιωάννης Σφόρτσας, Αριάδνη Σωτηρίου, Έφη Τεμπονέρα, Ζωή Τζέκη, Μαρίλια
Τσώνη, Μελίνα Χατζηγεωργίου-Φίλιου


“Ερωδιός project” - Ακουστικό μουσικό σχήμα
Μέρα & ώρα: Πέμπτη, 15/09, 18:00-18:30

Οι Ερωδιός project είναι ένα ακουστικό μουσικό σχήμα με ρεπερτόριο απ’όλο τον κόσμο.Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2018, και έκτοτε κάνουν διαρκώς εμφανίσεις σε πόλεις τις Ελλάδας με κύριο μέσο τους τη “μουσική στο δρόμο”. 

Χαρακτηρίζονται από την μεγάλη γκάμα μουσικών επιλογών τους, που μας ταξιδεύει τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο, καθώς και τις συχνά ιδιαίτερες αρμονίες και διασκευές τους, όπου το ρεμπέτικο συναντά τον Bach, το λαϊκό εμπεριέχεται στην Gipsy και ούτω καθ’εξής, φανερώνοντας έτσι πως η μουσική είναι μία.

“Απέναντι σε τυποποιημένες αισθητικές φόρμες, προσπαθούμε να κρατήσουμε τη μουσική μας ανεπηρέαστη από εμπορικές ή κάθε άλλου τύπου πατροναρισμένες συνθήκες που πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί ένας μουσικός.”

Μέλη: Ίρις Ροδίτου (φωνητικά - μπεντίρ), Βικτώρια Σιαμέτη (πιάνο), Γιάννης Ποιμενίδης
(βιολί), Γιώργος Νεράντζης (κιθάρα), Νάσος Tζογάνης (μπεντίρ, κρουστά)


Τμήμα Σύγχρονης Φωνητικής Έκφρασης
Μέρα & ώρα: Παρασκευή, 16/09, 18:00-18:30

Το Τμήμα Σύγχρονης Φωνητικής Έκφρασης του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και η υπεύθυνη καθηγήτριά του Θάλεια Μαυρίδου υπό την διεύθυνση και συνοδεία του Κωνσταντίνου Γκαρίπη παρουσιάζουν ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Συμμετέχουν οι σπουδαστές του Τμήματος Σύγχρονης Φωνητικής Έκφρασης: Φιλοθέη
Αναστασιάδου, Ελένη Αρλέτου, Δημήτρης Δημόπουλος, Μαρία Καλαϊτζίδου, Ελεάνα Ρούπα, Χριστίνα Τσιπούρα και Χριστίνα Χατζάγα Καραλή.

Πολίτες και φορείς από τη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή δημιουργούν δίκτυο, κοινότητα, πολιτισμό.

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Εγνατία 154 - Περίπτερο 16 (όροφος)
Ημερομηνίες: 10-18 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00-22:00
Σάββατο & Κυριακή: 10:00-22.00

Το Tale of X Cities είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών - φορέων - πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή. 

Ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX, και στις δύο χρονιές υλοποίησής του έχει ήδη ενεργοποιήσει πάνω 25 φορείς και 280 πολίτες από 15 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.