Γιατί να πίνετε κάθε μέρα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί να πίνετε κάθε μέρα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού


Εκτός από την ωραία και δροσιστική γεύση του, ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας.


Τα θρεπτικά συστατικά του σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού και την προστασία από διάφορα χρόνια νοσήματα, όπως είναι η βιταμίνη C, το κάλιο και το φυλλικό οξύ.


Δείτε τρεις σημαντικούς λόγους για να εντάξετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού στο καθημερινό σας πρόγραμμα…


Γευστική ενυδάτωση
Ο χυμός πορτοκαλιού αποτελείται κατά 80% περίπου από νερό. Έτσι, μπορεί να αποτελέσει έναν άμεσο αλλά και απολαυστικό τρόπο ενυδάτωσης προλαμβάνοντας τις δυσμενείς συνέπειες ακόμα και μιας ήπιας αφυδάτωσης όπως είναι η ξηροστομία, ο πονοκέφαλος ή η κόπωση.


Αντιοξειδωτική προστασία
Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση της. Πέρα όμως από τη βιταμίνη αυτή, περιέχει και σημαντικές ποσότητες φυλλικού οξέος, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου, ενώ περιέχει και πάνω από 170 ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, όπως είναι τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή, που η συνέργεια όλων αυτών φαίνεται να δίνει τελικά τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θετικά αποτελέσματα του χυμού.


Άμεσο τονωτικό
Το πορτοκάλι και ο χυμός του ευεργετικό σε όλες τις βρογχικές και ασθματικές παθήσεις, καθώς και στις περιπτώσεις αδυναμίας, και θεωρείται τονωτικό για την καρδιά και διεγερτικό για την κυκλοφορία.