Συνάντηση του Συλλόγου Επί με το Δήμαρχο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνάντηση του Συλλόγου Επί με το Δήμαρχο Θέρμης


//Ανακοίνωση:
 
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Επί, συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Η μεγάλη ατζέντα θεμάτων, ήταν απόρροια του μακρού χρονικού διαστήματος που είχε προηγηθεί από την προηγούμενη συνάντηση. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που θέσαμε και τέθηκαν οι βάσεις για καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία στο μέλλον.

Συνοπτικά:

1. Αστυνόμευση.
Η πεποίθηση του δημάρχου είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Προς το παρόν γίνονται περιοδικές περιπολίες επίλεκτων σωμάτων ασφαλείας και παρουσία της ΟΠΚΕ τρεις φορές την εβδομάδα.

2. Έργα Οδικής Ασφάλειας.
· Κυκλικοί Κόμβοι Κουγιάμη. Ξεκινάει, μετά από πολλές παρατάσεις, η κατασκευή του έργου, ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα.
· Οδός Στ. Καζαντζίδη (Χαριλάου – Θέρμης). Ολοκληρώθηκε η μελέτη και ξεκινάει μέσα στο 2023 το έργο χάραξης, κρασπέδωσης και ηλεκτροφωτισμού του δρόμου. Επιπλέον, κατόπιν αιτήματός μας, θα επιληφθούν την τοποθέτηση κιγκλιδώματος στη συμβολή με την οδό Ματσούκας (ρέμα).

3. Πάρκα πρασίνου – Παιδικές χαρές – Υιοθεσία Πάρκου Πρασίνου. Εγκρίθηκαν οι μελέτες και δημοπρατείται άμεσα ένα μεγάλο πάρκο – παιδική χαρά 2,5 στρεμμάτων στην οδό Κουγιάμη. Η υλοποίησή του αναμένεται περίπου σε ένα χρόνο.

4. Κατασκευή νέων σχολείων.
Ολοκληρώνονται οι μελέτες για το 6ο Δημοτικό και για Νηπιαγωγείο, στην οδό Κουγιάμη και αναζητείται χρηματοδότηση. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θέρμης θα αποσυμφορηθούν με την κατασκευή σχολείων σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

5. Ηλεκτροφωτισμός. Βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό 8 κεντρικών δρόμων της Επέκτασης, και στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί το έργο. Πιέζουμε για τους υπόλοιπους δρόμους

6. Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων. Η μελέτη δημοπρατείται αυτή την εποχή. Είναι μεγάλο έργο και απαιτεί σημαντικά κονδύλια. (από το 2024 και έπειτα)

7. Αποχέτευση. Ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες το τρέχον έργο και θα δημοπρατηθεί φέτος όλο το υπόλοιπο τμήμα της Επέκτασης.

Εμείς, ως Σύλλογος Επί συνεχίζουμε την επικοινωνία μας με τους φορείς, τους ενημερώνουμε άμεσα και διατηρούμε τα θέματα της περιοχής μας στην επικαιρότητα, με σκοπό την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται.

Σύλλογος Επί