Οι τροφές που θα ανακουφίσουν το παιδί από την δυσκοιλιότητα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι τροφές που θα ανακουφίσουν το παιδί από την δυσκοιλιότητα


Ποια τρόφιμα λειτουργούν ως φυσικά καθαρτικά για τα παιδιά που υποφέρουν συχνά από δυσκοιλιότητα;



Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι μια δίαιτα υψηλής πρόσληψης φυτικών ινών, η οποία περιλαμβάνει τόσο αδιάλυτες ίνες όσο και διαλυτές ίνες, είναι το «κλειδί» για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες απορροφούν νερό προσθέτοντας υγρασία και όγκο στα κόπρανά του παιδιού σας κι έτσι διευκολύνουν την διέλευσή τους από τον πεπτικό σωλήνα. Ωστόσο, η διατροφή του παιδιού σας με ίνες μπορεί να μην λειτουργεί πάντα, ενώ σε ορισμένα παιδιά μπορεί ακόμη και να επιδεινώσει την δυσκοιλιότητα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρειαστεί ένα κλύσμα, οπότε συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.
Φυσικά καθαρτικά για παιδιά

Αρκετά τρόφιμα λειτουργούν ως φυσικά καθαρτικά για τα παιδιά. Τα τρόφιμα που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα τείνουν να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και να αλληλεπιδρούν με το έντερο με καθαρτικό αποτέλεσμα. 

Tip: Καθώς αυξάνετε την πρόσληψη φυτικών ινών, είναι σημαντικό να αυξάνεται και την πρόσληψη νερού.

Τις περισσότερες φορές η λύση για την δυσκοιλιότητα του παιδιού σας είναι στο μανάβικο της γειτονιάς. Ακολουθούν δέκα κατηγορίες τροφών που μπορούν να ανακουφίσουν τα δυσκοίλια παιδιά:

Φρουτοποτό αχλάδι

Τα φρουτοποτά είναι διαφορετικά από τους χυμούς φρούτων. Οι χυμοί περιέχουν 100% χυμό φρούτων. Τα φρουτοποτά, από την άλλη πλευρά, μπορεί να περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή την προσθήκη άλλων χυμών. Εξαιτίας αυτού, έχουν υψηλότερο οσμωτικό φορτίο, αυξάνοντας την ποσότητα νερού στο έντερο και βοηθώντας στην τόνωση της κίνησής του. Για καλύτερα αποτελέσματα, ζεστάνετε ελαφρώς το ρόφημα πριν το δώσετε στο παιδί.

Φρούτα με σποράκια

Τα φρούτα που έχουν πολλά σποράκια, όπως οι φράουλες και τα σύκα, προσθέτουν τραχύτητα και όγκο στα κόπρανα.

Κεράσια ή βερίκοκα

Αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε ίνες. Τα βερίκοκα περιέχουν επίσης σορβιτόλη, η οποία μπορεί να έχει φυσικό καθαρτικό αποτέλεσμα.

Σπόροι

Το σουσάμι, ο παπαρουνόσπορος, ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia είναι μερικά παραδείγματα. Προσθέτοντάς τα σε κάθε γεύμα, δίνετε μια ώθηση ινών στο παιδί σας. Προσθέστε τα όπως είναι στα δημητριακά ή αλέστε τα σε ένα μύλο κόκκων καφέ και ανακατέψτε σε ζεστά δημητριακά, όπως σε ένα μπολ πρωινού με βρώμη. Χρησιμοποιήστε τα εναλλακτικά ως topping σε ένα σνακ γιαουρτιού με δημητριακά.

Δαμάσκηνα

Γνωρίζατε ότι 1 φλιτζάνι χυμό από δαμάσκηνα περιέχει περίπου 3 γραμμάρια ινών; Χρησιμοποιήστε είτε το χυμό είτε τον πουρέ από τα δαμάσκηνα, καθώς είναι εξίσου πλούσιος σε ίνες.

Μελάσα

Το σιρόπι μελάσας είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτικό του εντέρου. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες μελάσας σε smoothies και ζεστά δημητριακά πρωινού.

Φασόλια και φακές

Δοκιμάστε να συμπεριλάβετε τα φασόλια και τις φακές σε σαλάτες, σούπες, quesadillas και dip, εντάσσοντάς τα με αυτό τον τρόπο στο εβδομαδιαίο τους διαιτολόγιο.

Αναποφλοίωτα δημητριακά

Μπορείτε να βρείτε αναποφλοίωτα δημητριακά σε πολλά τρόφιμα: βρώμη, κριθάρι, κινόα, ψωμιά, δημητριακά πρωινού, κράκερ, κ.λπ.

Αποξηραμένα φρούτα

Οι σταφίδες είναι ένα standout, καθώς έχουν τρυγικό οξύ. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ένα μικρό κουτί σταφίδων ανά ημέρα βοήθησε τα περιεχόμενα του εντέρου να «ταξιδέψουν» γρηγορότερα μέσω του πεπτικού σωλήνα).

Ξηροί καρποί


Εάν το παιδί σας δεν είναι αλλεργικό, θα τα λατρέψει! Προσφέρετε ωστόσο πάντα κατάλληλες για την ηλικία του μορφές ξηρών καρπών, ειδικά στα μικρότερα παιδιά.

IMOMMY.GR