Αντιμετωπίστε την κακοσμία του στόματος με φυσικούς τρόπους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αντιμετωπίστε την κακοσμία του στόματος με φυσικούς τρόπους

Ακόμα και αν αντιλαμβανόμαστε την κακή αναπνοή μόνο όταν κάποιος άλλος την επισημαίνει, όλοι την έχουμε βιώσει. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με ορισμένες ασθένειες που προκαλούν κακοσμία στο στόμα μας, όπως στοματικές λοιμώξεις και άλλες ασθένειες του στόματος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και καρκίνο.



Φυσική αντιμετώπιση της κακοσμίας στο στόμα

Η κακή αναπνοή μπορεί να προληφθεί με φυσικούς τρόπους όπως, με τον καθαρισμό του στόματός σας και τον έλεγχο των γευμάτων σας. Επιλέξτε τα ακόλουθα τρόφιμα και υγρά για να διατηρήσετε την αναπνοή σας φρέσκια και αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την κακοσμία του στόματος.

Νερό

Η ξηροστομία είναι γνωστό ότι προκαλεί κακή αναπνοή. Το σάλιο παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του στόματός σας καθαρού. Τα βακτήρια ευδοκιμούν χωρίς αυτό. Όταν κοιμάστε, το στόμα σας στεγνώνει φυσιολογικά, με αποτέλεσμα να έχετε χειρότερη αναπνοή το πρωί. Διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο για να αποφύγετε την ξηροστομία. Το νερό συμβάλλει στην αυξημένη έκκριση σάλιου.


Γιαούρτι

Η κακή αναπνοή μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση γιαουρτιού, το οποίο περιέχει ευεργετικά βακτήρια που ονομάζονται lactobacillus. Αυτά τα ευεργετικά βακτήρια μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των επιβλαβών βακτηρίων σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως το παχύ έντερο. Μετά από έξι εβδομάδες κατανάλωσης γιαουρτιού, το 80% των υποκειμένων ανέφεραν μείωση της κακοσμίας του στόματος.



Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι και τα λαχανικά είναι καλές πηγές φλαβονοειδών, αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην πρόληψη των βακτηρίων στο στόμα. Επιπλέον, το πράσινο τσάι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της περιεκτικότητας των βακτηρίων σε θείο.


Πορτοκάλια και βιταμίνη C

Η κατανάλωση πορτοκαλιών δεν αποτελεί μόνο ένα υγιεινό επιδόρπιο, αλλά προάγει και την οδοντική υγιεινή με φυσικό τρόπο. Πολλοί άνθρωποι έχουν κακή αναπνοή επειδή δεν παράγουν αρκετό σάλιο για να καταπολεμήσουν τα βακτήρια στο στόμα.

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής σάλιου, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της κακοσμίας του στόματος. Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη.

Μαιντανός

Η κακή αναπνοή μπορεί να καταπολεμηθεί με τη χρήση μαϊντανού. Οι φυσικές αποσμητικές του ιδιότητες σε συνδυασμό με το φρέσκο άρωμά του τον καθιστούν μια δημοφιλή λαϊκή θεραπεία. Οι θειούχες ενώσεις μπορούν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά με τη χρήση μαϊντανού.

Για να χρησιμοποιήσετε τον μαϊντανό για την κακοσμία του στόματος, μασήστε φρέσκα φύλλα μετά από κάθε γεύμα ή πάρτε ένα συμπλήρωμα διατροφής μαϊντανού.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν με φυσικό τρόπο να διατηρούνται τα δόντια και τα ούλα καθαρά από τις τροφές που προκαλούν οσμές.



Υγιεινή των δοντιών

Η κακή οδοντική υγιεινή είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την κακή αναπνοή, σύμφωνα με μελέτες. Βουρτσίστε τα δόντια σας με φθοριούχο οδοντόκρεμα δύο λεπτά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Το βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα είναι σημαντικό για την πρόληψη της τερηδόνας και της κακής αναπνοή.


Fitness Motivation Hellas