Τα 5 πιο περίεργα πλάσματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στον βυθό του Ειρηνικού ωκεανού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα 5 πιο περίεργα πλάσματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στον βυθό του Ειρηνικού ωκεανού



Περισσότερα από 30 νέα είδη, άγνωστα έως σήμερα πλάσματα του Ειρηνικού Ωκεανού, ήρθαν πρόσφατα στο φως.


Σε αυτά περιλαμβάνονται περίεργοι αστερίες και διαφόρων σχημάτων μαλάκια, για τα οποία οι επιστήμονες μελετούν για να κατανοήσουν την ακριβή προέλευσή τους.

Σε πρώτη φάση οι εν λόγω ανακαλύψεις αποδίδονται στο ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός αποτελεί μια από τις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές του κόσμου.



«Αυτή η έρευνα είναι σημαντική όχι μόνο λόγω του αριθμού των δυνητικά νέων ειδών που ανακαλύφθηκαν, αλλά επειδή αυτά τα δείγματα μεγαπανίδας είχαν προηγουμένως μελετηθεί μόνο από εικόνες στο βυθό», λέει σχετικά ο ερευνητής του Μουσείου.



«Χωρίς τα δεδομένα DNA που διατηρούν, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να καταλάβουμε πόσα διαφορετικά είδη υπάρχουν» συμπληρώνει ακόμη ο ίδιος, μεταξύ άλλων.



Θωρείται δε αξιοσημείωτο, ότι από τα 55 δείγματα που εντοπίστηκαν, τα 48 ήταν διαφορετικά είδη.



Μεταξύ των νέων ειδών που βρέθηκαν στο βυθό, είναι ένας τύπος πορτοκαλί αστερία σχεδόν «σφραγισμένο» στον πάτο της θάλασσας, ένας λευκού χρώματος, ένα «αγγούρι της θάλασσας» ονόματι Peniagone vitrea, αλλά και ένα αντίστοιχο μωβ χρώματος.



Τη μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο προκαλεί το είδος Psychropotes dyscrita, με το ψευδώνυμο “gummy squirrel” (σκίουρος – «ζελεδάκι»).