Κοτόσουπα με μανιτάρια και τζίντζερ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοτόσουπα με μανιτάρια και τζίντζερ



Μια συνταγή με ασιατικές αναφορές

Υλικά

30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε
3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου, κατά προτίμηση με κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
2 κ. γλ. ζάχαρη
Αλάτι
1 κ. γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Όσο μουλιάζουν τα μανιτάρια, ανακατέψτε τη σόγια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλάουρ σε ένα μεγάλο μπολ. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι και προσθέστε το κοτόπουλο και το τζίντζερ στο μπολ, περιχύστε με τη μαρινάδα και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια αφαιρέστε τα από το νερό (κρατώντας το) και κόψτε σε λεπτές φέτες. Προσθέστε τα μανιτάρια στο μπολ με το κοτόπουλο. Σουρώστε το νερό από τα μανιτάρια και ρίξτε το σε μία κατσαρόλα.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα κοτόπουλου και μανιταριών στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 25 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

Newsbeast