Οι εκδηλώσεις μνήμης στο Λιβάδι για τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα 1821-1829 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι εκδηλώσεις μνήμης στο Λιβάδι για τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα 1821-1829

Με συμμετοχή των απανταχού Λειβαδιωτών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους τοπικούς ήρωες αγωνιστές και θύματα του απελευθερωτικού αγώνα της περιόδου 1821-1829.


Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Κοινότητα Λειβαδίου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών, και υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.


Ξεκίνησαν με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, πρωτοστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και η τετράφωνη χορωδία “Αρμονία”, έπειτα από πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, ο αντιπρόεδρος του οποίου κ. Ανέστης Μούμκας αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της «Αρμονίας».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε επίσης τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Κοινότητας, δεξίωση, και χαιρετισμοί στην κεντρική πλατεία του Λιβαδίου, απονομή τιμητικής πλακέτας στους ενορίτες κ. Ιωάννη Δημ. Γκαράγκο και Άγγελο Ι. Γκάγκο.


Τις εκδηλώσεις έκλεισε το μουσικό πρόγραμμα της χορωδίας και του ορχηστρικού συνόλου “Το έντεχνο”, οι οποίοι ερμήνευσαν ποιοτικά άσματα από πασίγνωστους δημιουργούς στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης, Βασίλης Μουστάκας και Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδίου Δημήτρης Γουδήρας, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα κοινωνικής πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Τσιφτελίδου, Ευγενία Αγοραστούδη, Δήμητρα Χίνη και Σάββας Φωτιάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Περιστεράς Δημήτρης Ντισλής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πετροκέρασα Θανάσης Καλαφάτης. 


Στις εκδηλώσεις προσκλήθηκε και συμμετείχε και ο πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» Ιωάννης Κοτσάνης.