Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη!




Η Seajets ενώνει και πάλι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τη Λήμνο και τη Λέσβο. Το γρήγορο ταχύπλοο Champion Jet I, που εκτελεί τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα νησιά των Σποράδων, μία φορά την εβδομάδα θα συνδέει τη «νύφη του Θερμαϊκού» με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από τις 19 Ιουλίου μέχρι και τις 06 Σεπτεμβρίου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, με ώρα εκκίνησης τις 7:00 το πρωί, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το Champion Jet I έχει χωρητικότητα για 800 επιβάτες και 140 Ι.Χ. επιβατηγά.

Ως προς τη διάρκεια του ταξιδιού, αυτή υπολογίζεται στις 4 ώρες από τη Θεσσαλονίκη για τη Λήμνο και στις 6ώρες και 45 λεπτά, από τη Θεσσαλονίκη για τη Μυτιλήνη. Αν κάποιος επιθυμεί να μην χάσει την ευκαιρία να επισκεφτεί και τα δύο νησιά, τότε η διάρκεια του ταξιδιού, από τη Λήμνο για τη Μυτιλήνη είναι 2ώρες και 45 λεπτά.

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα τόσο γρήγορο ταχύπλοο από τη Θεσσαλονίκη για τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, που αποτελεί μία επιπλέον αναβάθμιση αυτής της γραμμής», λέει στο thestival ο κ. Βασίλης Αδάμης, εκπρόσωπος της εταιρίας Seajets. Εξηγεί ότι το Champion Jet I, είναι ένα από τα καλύτερα ταχύπλοα της Seajets που συγχρόνως εξυπηρετεί, όπως και πέρυσι, τη γραμμή των Σποράδων με προέκταση μέχρι το Μαντούδι Ευβοίας, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Συμπληρώνει πως: «Μειώνεται σημαντικά ο χρόνος του ταξιδιού (κατά 50%) για τους τουρίστες και για τους ντόπιους, σε σχέση με τα συμβατικά πλοία. Αυτό θα τονώσει σημαντικά την τουριστική κίνηση και την οικονομία των περιοχών».


Τιμές και ώρες αναχώρησης

Κάθε Τρίτη, το ταχύπλοο θα σαλπάρει στις 7:00 το πρωί από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και από τη Μυτιλήνη η επιστροφή θα είναι στις 14:30 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 21:30.

Αναφορικά με τις τιμές, 44,80 ευρώ κοστίζει η θέση economy από Θεσσαλονίκη για Λήμνο. Στα 71 ευρώ είναι η τιμή του εισιτηρίου με αμάξι μικτότερο των 4,25 μέτρα και 85,70 ευρώ για όχημα άνω των 4,25 μέτρων.

Το κόστος της θέσης economy από Θεσσαλονίκη για Μυτιλήνη είναι 69,70 ευρώ ενώ το κόστος για αμάξι είναι 136,10 ευρώ για όχημα μικρότερο από 4,25 μέτρα και 149,70 ευρώ για μεγαλύτερο όχημα.

thestival.gr