Φανάρια τεχνητής νοημοσύνης υπόσχονται το τέλος των μποτιλιαρισμάτων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φανάρια τεχνητής νοημοσύνης υπόσχονται το τέλος των μποτιλιαρισμάτων



Ένα σύστημα φαναριών τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξαν ερευνητές του Aston University το οποίο υπόσχεται πως θα φέρει το τέλος των ουρών και της κίνησης στους δρόμους.
Οι ερευνητές εκπαίδευσαν το μοντέλο με μία προσομοίωσης κίνησης, μαθαίνοντάς το να χειρίζεται διαφορετικά σενάρια. Η AI συνδέεται ταυτόχρονα με κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας και ρυθμίζει τα φανάρια ανάλογα.

Το σύστημα είναι ικανό να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στις συνθήκες, εφαρμόζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις όταν ξεκινούν να σχηματίζονται ουρές.



Το στήσαμε ως ένα παιχνίδι ελέγχου της κυκλοφορίας. Το πρόγραμμα παίρνει μία “ανταμοιβή” κάθε φορά που περνάει ένα αυτοκίνητο από μία διασταύρωση. 
Κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο χρειάζεται να περιμένει στην ουρά, παίρνει μία “ποινή”. Δεν υπάρχει καμία επέμβαση από εμάς, εμείς απλά ελέγχουμε το σύστημα ανταμοιβών.
Το 2019 μία έρευνα έδειξε πως η κίνηση στις αστικές περιοχές κόστιζε στους οδηγούς 115 ώρες και €900 σε κατανάλωση καυσίμων και απώλεια εισοδήματος.



Το πρόγραμμα μπορεί να στηθεί σε οποιαδήποτε διασταύρωση, αληθινή ή προσομοίωση και θα ξεκινήσει να μαθαίνει μόνο του αυτόνομα. 

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάστασή του και η δοκιμή του σε πραγματικές διασταυρώσεις με φανάρια, αργότερα μέσα στη χρονιά.

unboxholics.com