Προορισμοί ανά τον πλανήτη με πολύ χρώμα και ξεχωριστή αισθητική - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προορισμοί ανά τον πλανήτη με πολύ χρώμα και ξεχωριστή αισθητική




Τι πιο ωραίο όταν ζεις στην καθημερινότητα σου σε γκρίζες πόλεις, να βρεθείς σε σημεία του πλανήτη που μοιάζουν με κινηματογραφικό σκηνικό!

Júzcar, Ισπανία / Η μπλε πόλη

Η ξεχωριστή ανδαλουσιανή πόλη βρίσκεται μόλις δυο ώρες από τη Σεβίλλη και είναι βαμμένη μπλε!

Πως συμβαίνει αυτό; Βάφτηκε σε αυτό το χρώμα για τις ανάγκες της ταινίας «Τα στρουμφάκια» του 2011, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πραγματικό… στρουμφοχωριό στα βουνά Ronda.

Αρχικά, η παραγωγή της ταινίας είχε στόχο η πόλη να επιστρέψει στο αρχικό της χρώμα, το λευκό. Οι κάτοικοι της πόλης, όμως, ψήφισαν να διατηρήσουν το μπλε. Ωστόσο από το 2017 δεν της επιτρέπεται πλέον να αποκαλείται «το σπίτι των Στρουμφ», έπειτα από διαμάχη με τον δημιουργό των συγκεκριμένων κινουμένων σχεδίων.


Παλιό San Juan, Πουέρτο Ρίκο

Η πολύχρωμη πόλη του Παλιού San Juan είναι μια ονειρική πόλη. Αυτό οφείλεται στον αρμονικό συνδυασμό των πλακόστρωτων μονοπατιών, της ισπανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής που μετρά χρόνια ζωής από το 1500 και τα έντονα χρώματα, εμπνευσμένα από την Καραβαϊκή. Παρά την καταστροφή που έφερε ο τυφώνας Μαρία στο νησί τον Σεπτέμβριο του 2017, η ιστορική αυτή περιοχή ήταν μια από τις πρώτες που κατάφερε να αναστηλωθεί. Οι επισκέπτες δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι έχει περάσει τυφώνας. Σκηνικό με πολύχρωμα κτίρια στο κέντρο και μην παραλείψετε να περάσετε από την οδό Fortaleza όπου θα βρείτε ένα installation με εκατοντάδες πολύχρωμες ομπρέλες.



Μαλδίβες, Ινδικός Ωκεανός

Ένας από τους πιο τροπικούς προορισμούς στον κόσμο βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό. Θέρετρα πολυτελείας, παγκοσμίου φήμης καταδυτικά κέντρα και το γαλάζιο να επικρατεί παντού, η νησιωτική αυτή χώρα προσφέρει έναν συνδυασμό περιπέτειας και χαλάρωσης. Η πιο χαρακτηριστική εικόνα από τη νησιωτική χώρα είναι τα bungalows πάνω στα τιρκουάζ νερά των θαλασσών, όπου εκεί το γαλάζιο θυμίζει παράδεισο.



Γαλάζια Λίμνη, Ισλανδία

Η πασίγνωστη Γαλάζια Λίμνη στην Ισλανδία αφήνει μια πολύ απόκοσμη αίσθηση στον επισκέπτη με τα μαύρα βράχια από τη λάβα, τα μπλε γαλακτώδη νερά και τον ατμό που σχηματίζει σύννεφα. Η μέση θερμοκρασία του νερού της λίμνης είναι μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου, δημιουργώντας ένα γεωθερμικό σπα, όπου μπορείτε να κάνετε μάσκες από λάσπη και να αξιοποιήσετε τα φυσικά άλατα. Αν όμως επιθυμήσετε να ζήσετε πιο ιδιαίτερα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Retreat at the Blue Lagoon, ένα ξενοδοχείο με 62 σουίτες που διαθέτεθ ιδιωτική λίμνη-προέκταση της Γαλάζιας Λίμνης.



Vernazza, Ιταλία

Η πόλη, με τα πολύχρωμα κτίρια στις αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου και του πράσινου. Η Vernazza, η πόλη αυτή στην επαρχία της La Spezia στη βορειοδυτική Ιταλία θυμίζει καρτ-ποστάλ και αν και οι πλημμύρες του 2011 έφεραν αρκετές καταστροφές, παρ’ όλ’ αυτά έγιναν πολλές προσπάθειες για την αποκατάστασή της και σήμερα είναι απλά μαγική.



Chefchaouen, Μαρόκο

Η πόλη-φρούριο του 15ου αιώνα στα βουνά Rif, περίπου 2 ώρες νότια του Tangier, παραμένει δημοφιλής προορισμός. Ένας λόγος είναι ότι όλα τα κτίρια είναι βαμμένα σε ένα ονειρεμένο μπλε του ουρανού και σε κάποια σημεία ακόμη και οι δρόμοι ή τα σκαλοπάτια έχουν το ίδιο χρώμα, δημιουργώντας μια παραμυθένια εικόνα. Ο λόγος που επιλέχθηκε το μπλε είναι ότι όταν οι Εβραίοι πρόσφυγες από την Ισπανία μετακόμισαν εκεί τη δεκαετία του ’30, έφεραν μαζί τους και τη συνήθεια να χρωματίζουν τα πάντα μπλε, το χρώμα που αντικατοπτρίζει το θείο. Τέλος αν θέλετε πανοραμική θέα της πόλης, κάντε την 20λεπτη πεζοπορία πάνω στο Grande Mosquée και θαυμάστε τη θέα.



in.gr