Βούτυρο: Πώς επηρεάζει την υγεία του δέρματος Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει και αποδεικνύονται ευεργετικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βούτυρο: Πώς επηρεάζει την υγεία του δέρματος Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει και αποδεικνύονται ευεργετικά



Κάθε γυναίκα ονειρεύεται ένα τέλειο και νεανικό δέρμα, γι’ αυτό και είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει διάφορα hack που βρίσκει, κυρίως, στα δημοφιλή social media, όπως το TikTok και το Instagram. Υπάρχει, όμως, ένα έξυπνο κόλπο που, είναι σίγουρα αποτελεσματικό.

Βούτυρο: Πώς επηρεάζει την υγεία του δέρματος



Το βούτυρο, λοιπόν, αποδεικνύεται ευεργετικό για το δέρμα σας, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το δέρμα σας πιο υγιές χάρη στη βιταμίνη Ε, ένα θρεπτικό συστατικό που ελαχιστοποιεί τις βλάβες από τον ήλιο, μειώνει τη φλεγμονή και επουλώνει τις πληγές. Και αυτή δεν είναι η μόνη ευεργετική για το δέρμα βιταμίνη που περιέχει το βούτυρο.

Σύμφωνα με το Healthline, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο παρέχει το 11% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (RDI) βιταμίνης Α. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύτηκε στο Community Eye Health Journal σημειώνει ότι η βιταμίνη Α είναι ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα για να διατηρήσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του επιφανειακών ιστών. 

Μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η βιταμίνη Α προάγει την αναπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος ενώ σύμφωνα με το Martiderm, η κύρια μορφή της βιταμίνης Α είναι η ρετινόλη, ένα δημοφιλές συστατικό σε ορούς, κρέμες και άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος.


Άλλες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν το δέρμα σας να λάμπει


Εάν, ωστόσο, μια κουταλιά βούτυρο την ημέρα δεν μοιάζει ως η καλύτερη επιλογή, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να τροφοδοτήσετε το δέρμα σας με βιταμίνη Ε και βιταμίνη Α που χρειάζεται για να λάμψει. Σύμφωνα με το Harvard Health, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη Α, επομένως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε το θρεπτικό συστατικό μέσω τροφών και συμπληρωμάτων.

Μισό αβοκάντο μπορεί να σας δώσει το 20% των αναγκών σας σε βιταμίνη Ε, σύμφωνα με το WebMD, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι, επίσης, μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, με μόλις 2 κουταλιές της σούπας να παρέχουν το 18% της ημερήσιας αξίας (DV).


Οι ζωικές πηγές έχουν τις υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης Α, αναφέρει το Healthline, ενώ και τα ψάρια -ο τόνος, ο σολομός και το σκουμπρί– παρέχουν το 24%-43% της ημερήσιας αξίας. Και μην παραβλέπετε τα φρούτα και τα λαχανικά. Μόνο ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες γλυκοπατάτες παρέχει το επιβλητικό 204% της ημερήσιας αξίας σας σε βιταμίνη Α και ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λάχανο το 98%. Τα καρότα, οι κόκκινες πιπεριές και τα φυλλώδη πράσινα είναι άλλες καλές πηγές αυτής της θρεπτικής ουσίας. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε αρκετή ποσότητα βιταμίνης Α από το τυρί τσένταρ (μία φέτα παρέχει 10%) και ένα βραστό αυγό (8%).

newsbeast.gr