Τρώτε τα νύχια σας; Πώς να κόψετε αυτό το κακό συνήθειο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρώτε τα νύχια σας; Πώς να κόψετε αυτό το κακό συνήθειο



Όλο το στρες που βιώνουμε καθημερινά μπορεί να μας ωθήσει σε μια ακόμα βλαβερή συνήθεια: στο να τρώμε τα νύχια μας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται τόσο φυσικά, όπως και ο ρυθμός που περπατάμε ή αναπνέουμε.

Αρκεί μόνο να περιορίσετε το άγχος για να απαλλαγείτε από αυτή την κακή συνήθεια; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μάλλον χρειάζεται και μια επιπλέον ενίσχυση για να το επιτύχουμε. Οι παρακάτω συμβουλές σας ανοίγουν το δρόμο προς την απαλλαγή από αυτή τη συνήθεια που, εκτός των άλλων, μπορεί να σας κάνει και πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις.


👉 Φροντίστε τα νύχια σας

Όσο πιο μακριά είναι τα νύχια σας, τόσο και πιο δελεαστικό θα είναι να τα δαγκώσετε. Επομένως, φροντίστε να τα κόβετε συχνά. Παρόμοια αποτελέσματα θα παρατηρήσετε και σε περίπτωση που τα στολίσετε με ένα όμορφο μανικιούρ. Διότι θα σκέφτεστε ότι είναι κρίμα να το χαλάσετε.


👉 Χρησιμοποιήστε άχρωμο βερνίκι με δυσάρεστη γεύση

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά βερνίκια νυχιών που είναι κατασκευασμένα ακριβώς για να σας αποτρέπουν από το να τα δαγκώνετε τα νύχια σας. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε ένα απλό άχρωμο βερνίκι νυχιών, όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναλογιστείτε την τοξικότητά τους.


👉 Καλύψτε τα νύχια σας

Μπορεί να μην ακούγεται εκ πρώτης όψεως ως μια καλή ιδέα να φορέσετε γάντια ή να τα καλύψετε με γάζες, όμως σκεφτείτε ότι εάν δεν έχετε οπτική επαφή, πιθανότατα θα μειωθεί και η ανάγκη για δάγκωμα. Ωστόσο, θα λειτουργήσει καλύτερα σε συνδυασμό με το βερνίκι νυχιών, καθώς εάν δεν καταφέρετε να αντισταθείτε, μπορεί να αφαιρέσετε τα γάντια ή τις γάζες.


👉 Αποσπάστε την προσοχή σας

Εάν βρείτε κάποιο τρόπο να απασχολείτε τα χέρια σας και το μυαλό σας, το πιο πιθανό είναι ότι πιο εύκολα θα σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας. Το μάσημα μιας τσίχλας ή το να κρατάτε ημερολόγιο μπορούν να σας βοηθήσουν εξίσου.


👉 Εντοπίστε τη ρίζα του προβλήματος

Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η ονυχοφαγία μπορεί να πηγάζει από το υπερβολικό άγχος. Όμως, θα μπορούσε επίσης να είναι αποτέλεσμα πλήξης ή δυσκολία συγκέντρωσης. Εάν εντοπίσετε τη συγκεκριμένη αιτία, τότε θα καταφέρετε να σταματήσετε και την κακή συνήθεια. Χρήσιμο θα ήταν επίσης, εάν καταγράφατε όλες τις φορές που έχετε την επιθυμία να δαγκώσετε τα νύχια σας.

Τέλος, είναι σημαντικό να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας, διότι η διακοπή αυτή της συνήθειας θα μπορούσε να σας πάρει περισσότερο καιρό από αυτόν που θα περιμένατε.

ygeiamou.gr