Πώς 15-20 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να αλλάξουν το σώμα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς 15-20 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να αλλάξουν το σώμα



20 λεπτά περπάτημα λιπαίνει τις αρθώσεις, φτιάχνει γυμνασμένο σώμα, αδυνατίζει, νικά την άννοια, την κατάθλιψη και όχι μόνο.


Μην εκπλαγείτε αν την επόμενη φορά που θα πάτε να δείτε το γιατρό σας, σας δώσει μια συνταγή για να περπατήσετε. Αυτή η απλή δραστηριότητα έχει διαφημιστεί ως «ένα θαυματουργό φάρμακο», είπε ο Δρ Thomas Frieden, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Μετά απο πολύχρονες μελέτες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το περπάτημα 2,5 ώρες την εβδομάδα (21 λεπτά την ημέρα) μείωσε τα καρδιαγγειακά συμβάντα κατά 31% και μείωσε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 32%.

Παρακάτω θα δείτε τι μπορεί να κάνει για το σώμα ένα περπάτημα 15 -20 λεπτών την ημέρα:

Καταπολεμά την παχυσαρκία 

Κάθε άτομο περιέχει γονίδια που προάγουν το βάρος, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία είναι να προσπαθήσετε να μειώσετε αυτά τα γονίδια που προάγουν το βάρος στο μισό. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ εξέτασαν 32 γονίδια που προάγουν την παχυσαρκία σε πάνω από 12.000 άτομα. 

Διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που περπατούσαν για περίπου μία ώρα την ημέρα μείωσαν στο μισό τα γονίδια που προάγουν το βάρος. Επιπλέον, υπάρχει ένα ζευγάρι ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Exter διαπίστωσε ότι το περπάτημα 15 λεπτών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της λαχτάρας για γλυκό η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην παχυσαρκία.


Μειώνει την αρτηριακή πίεση
 
Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, μια ωραία χαλαρωτική βόλτα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα θα συμφωνούσαν. 

Διεξήγαγαν μια μελέτη για τη συσχέτιση μεταξύ του περπατήματος και της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και διαπίστωσαν ότι μόνο 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα ήταν αποτελεσματικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν περπατούσατε 15-20 λεπτά, αυξάνετε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση.


Ενίσχυση μνήμης

Είναι προφανές ότι η άσκηση είναι εξαιρετική για τον εγκέφαλο, καθώς η σεροτονίνη συνδέεται με τους υποδοχείς του εγκεφάλου. Αλλά το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της μνήμης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο The Proceedings of the National Academy of Sciences. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που θα περπατούσαν 40 λεπτά την εβδομάδα, είχαν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη δραστηριότητα του ιππόκαμπου τους κατά 2%.

Μια άλλη μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση του 2014 της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης, διαπίστωσε ότι ένα τακτικό γρήγορο περπάτημα (μπορεί να είναι μεταξύ 15-20 λεπτών) θα μπορούσε να επιβραδύνει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου. Για τη μελέτη, οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 60 και 80 ετών.



Ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις: 

Ο χόνδρος λειτουργεί ως απορροφητής κραδασμών, ειδικά στα γόνατά , και μπορεί να καταστραφεί ή να φθαρεί. Το άτομο που πάσχει αντιμετωπίζει δυσκαμψία, πόνο και προβλήματα κίνησης. Αλλά ειδικά το περπάτημα, μπορεί να βοηθήσει στην επισκευή αυτής της πληγωμένης άρθρωσης. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ αναφέρει επίσης ότι το περπάτημα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία των αρθρώσεων λιπάνοντάς τες.


Περιορίζει το άγχος 

Η Lyndi Cohen, από τους Nude Nutritionists, εξήγησε στη Daily Mail ότι το να πάτε μια βόλτα είναι το απλούστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε το στρες. Είχε εμπειρία από πρώτο χέρι καθως με το περπάτημα έχασε 40 κιλά! Όταν έχουμε υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, αισθανόμαστε λιγότερο άγχος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο φαγοπότι. Είτε είναι 15 είτε 20 λεπτά λοιπόν, το περπάτημα θα βοηθήσει στην αύξηση αυτών των επιπέδων σεροτονίνης.

mystikaomorfias.gr