Φυσική αύξηση τεστοστερόνης με 10 τρόπους & τροφές (+ γυναίκες)! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φυσική αύξηση τεστοστερόνης με 10 τρόπους & τροφές (+ γυναίκες)!Η φυσική αύξηση τεστοστερόνης είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό και το σώμα και αφορά γυναίκες και άνδρες.

Από την ηλικία των 25-30 ετών, τα επίπεδα τεστοστερόνης ενός άνδρα αρχίζουν σταδιακά να μειώνονται.

Τα υγιή όμως επίπεδα τεστοστερόνης είναι επίσης σημαντικά για τις γυναίκες, μαζί με άλλες βασικές ορμόνες, όπως είναι τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.

Η μείωση της όμως, μπορεί να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για όλους!

Μια σημαντική μάλιστα έρευνα, δείχνει σχέση μεταξύ της χαμηλής τεστοστερόνης και της παχυσαρκίας, αλλά και του αυξημένου κινδύνου ασθένειας και πρόωρου θανάτου. 

Όλοι μας λοιπόν θα πρέπει να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα στον τρόπο ζωής μας. Βελτιώνοντας αρχικά τα επίπεδα τεστοστερόνης και βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υγεία και το σώμα μας.

Η τεστοστερόνη είναι η κύρια ανδρική σεξουαλική ορμόνη που προωθεί την παραγωγή σπέρματος στους άνδρες.

Οι γυναίκες όμως, έχουμε επίσης μικρές ποσότητες της στο σώμα μας, εφόσον είναι μια στεροειδής ορμόνη που παράγεται στους ανδρικούς όρχεις, αλλά και στις ωοθήκες των γυναικών. 

Τα επινεφρίδια παράγουν επίσης μικρές ποσότητες της.

Στην εφηβεία και ειδικά στα αγόρια, η τεστοστερόνη είναι ένας από τους κύριους παράγοντες φυσικών αλλαγών. Όπως είναι η αύξηση των μυών, η βαθύτερη φωνή, η αυξημένη οστική πυκνότητα και η ανάπτυξη των μαλλιών.

10 Τρόποι για φυσική αύξηση τεστοστερόνης


Στο σημερινό άρθρο θα ανακαλύψτε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές της τεστοστερόνης και τους 10 τρόπους και τροφές για να την αυξήσετε με φυσικό τρόπο.

Έτσι ώστε να έχετε τα βέλτιστα επίπεδα της στο σώμα, που είναι επίσης σημαντικό για όλη τη διάρκεια της ενηλικίωσης, αλλά ακόμη και για τη διάρκεια των γηρατειών.

👉  Αυξήστε την ορμόνη ανάπτυξης (αυξητική ορμόνη GH)

Η αυξητική ορμόνη είναι επίσης γνωστή ως “ανθρώπινη αυξητική ορμόνη” ή σωματοτροπίνη.

Είναι μια από τις πολλές ορμόνες που παράγονται από την υπόφυση στον εγκέφαλο μας.

Διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη φυσιολογική ανάπτυξη μας και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους εφήβους. Τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης που είναι υψηλότερα ή χαμηλότερα από ότι θα έπρεπε, μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.

Όπου πηγαίνει η αυξητική ορμόνη, ακολουθεί και η τεστοστερόνη.

Για να αυξήσετε φυσικά αυτή την ορμόνη ανάπτυξης, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

✔ Να φάτε μια μέτρια ή λίγο περισσότερη ποσότητα πρωτεΐνης με κάθε γεύμα σας
✔ Να κοιμάστε σε ικανοποιητικές για τον εγκέφαλο και το σώμα ώρες
✔Να χαμηλώστε τα επίπεδα άγχους σας, όσο γίνεται περισσότερο και
✔Να κάνετε έντονες ασκήσεις σε όλο το σώμα και ειδικά με βάρη, χρησιμοποιώντας το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος σας

👉  Προτιμήστε αντιοιστρογονικά τρόφιμα

Επιλέγοντας στη διατροφή σας σταυρανθή λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα σέσκουλα ή τα άγρια χόρτα, μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά την τεστοστερόνη. 

Αυτά τα λαχανικά είναι πολύ σημαντικά για τον καθαρισμό των υψηλών ποσοτήτων οιστρογόνων, που μπορεί να συγκρατούν την τεστοστερόνη. 

Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μπρόκολου, μείωσε τα επίπεδα ενός τύπου οιστρογόνου που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού. Ενώ αύξησε παράλληλα, τα επίπεδα ενός οιστρογόνου που λειτουργεί προστατευτικά απέναντι στο συγκεκριμένο είδος καρκίνου. 

👉  Μειώστε την κορτιζόλη

Ένα επιπλέον ενισχυτικό για τη φυσική αύξηση της τεστοστερόνης είναι η μείωση της κορτιζόλης. 

Αυτή είναι μια ορμόνη του στρες από τα επινεφρίδια και εξαρτάται από την ποιότητα του ύπνου και την επαρκή έκθεση μας στον ήλιο.

Η επαρκή έκθεση μας στον ήλιο, θα μας προσφέρει τα σωστά επίπεδα βιταμίνης D.

Η διαφορά ανάμεσα σε έξι με οκτώ ώρες ύπνου είναι 50% περισσότερη κορτιζόλη στο αίμα! 

Σε μια ομάδα πιλότων που κοιμήθηκαν λιγότερο από έξι ώρες για επτά συνεχόμενες νύχτες ενώ ήταν σε υπηρεσία, διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στα επίπεδα της κορτιζόλης τους. 

Ο επαρκής ύπνος επιτρέπει στο σώμα μας να ανακάμψει από το στρες της ημέρας. 

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έδειξε ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά ένα βράδυ, μπορούν να το αναπληρώσουν και να μειώσουν την κορτιζόλη, αν κοιμηθούν 2-3 ώρες στη διάρκεια της ημέρας. 

👉  Ενισχύστε τα επίπεδα της βιταμίνης D

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τη βιταμίνη D στο σώμα σας, είναι να μείνετε στον ήλιο για 20-30 λεπτά.

Μπορείτε όμως να την αυξήσετε, επιλέγοντας τροφές και συμπληρώματα που την περιέχουν.

Η βιταμίνη D γίνεται γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς βιταμίνες στον κόσμο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εκτός από τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φυσικός ενισχυτής της τεστοστερόνης. 

Μια μελέτη 12 μηνών διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση με περίπου 3.000 IU βιταμίνης D3 την ημέρα, αύξησε τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά περίπου 25%. 

Ενώ στους ηλικιωμένους, η βιταμίνη D και το ασβέστιο βελτιστοποίησαν επίσης τα επίπεδα της και οδήγησαν σε μειωμένο κίνδυνο πτώσης. 

👉  Τζίντζερ για φυσική αύξηση τεστοστερόνης

Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και στη βελτίωση της γονιμότητας των ανδρών.

Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες για ιατρικούς, διατροφικούς και μαγειρικούς σκοπούς.

Μια σύγχρονη έρευνα του 2012 έδειξε ότι αυτή η εκπληκτική ρίζα, μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα στους άνδρες. 

Η λήψη μάλιστα, ενός καθημερινού συμπληρώματος τζίντζερ για 3 μήνες αύξησε τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 17,7%, σε μια ομάδα από 75 ενήλικες άνδρες με προβλήματα γονιμότητας. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το τζίντζερ μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία του σπέρματος.

Σε μια άλλη μελέτη του 2013, βρέθηκε ότι το τζίντζερ αύξησε τα επίπεδα τεστοστερόνης και αντιοξειδωτικών σε ένα διαβητικό μοντέλο αρουραίου, σε μόλις 30 ημέρες. 

👉  Ρόδια

Τα ρόδια θεωρούνται από παλιά σύμβολο γονιμότητας και σεξουαλικής λειτουργίας.

Τα αντιοξειδωτικά τους επίπεδα στον οργανισμό, μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς και τη μείωση του στρες.


 
Τα αποτελέσματα μιας μελέτης του 2012 δείχνουν ότι το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στη φυσική αύξηση τεστοστερόνης σε άνδρες και γυναίκες. 

Διεξήχθη μια μελέτη σε εξήντα υγιείς συμμετέχοντες που έπιναν βιολογικό χυμό ροδιού για 14 ημέρες. Οι ερευνητές βρήκαν πως τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες συμμετέχοντες, εμφάνισαν κατά μέσο όρο αύξηση 24% στα επίπεδα τεστοστερόνης. Ενώ βελτιώθηκε ταυτόχρονα η διάθεση και η αρτηριακή τους πίεση. 

👉  Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής.

Έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό μας, συμπεριλαμβάνοντας το μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη αυτή είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να βελτιώσει την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών. 

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης μικρής κλίμακας, έδειξαν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης σε υγιείς ενήλικες άνδρες.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν επίσης αύξηση της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία διεγείρει τα κύτταρα στους όρχεις να παράγουν τεστοστερόνη και σχετίζεται επίσης με τη γυναικεία αναπαραγωγική διαδικασία. 

👉 Τόνος για φυσική αύξηση τεστοστερόνης

Ο τόνος είναι πλούσιος σε βιταμίνη D, που έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης. 

Είναι επίσης μια σημαντική και ιδιαίτερα υγιεινή τροφή για την καρδιά, πλούσια σε πρωτεΐνες και με χαμηλές θερμίδες.

Μια μερίδα τόνου των 90 περίπου γραμμαρίων, ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες μας σε βιταμίνη D, είτε επιλέξετε κονσερβοποιημένο, είτε φρέσκο τόνο.

👉  Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλά επίπεδα ορυκτού ψευδαργύρου.

Είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και ειδικά σε άτομα με ανεπάρκεια ψευδαργύρου. 

Αν έχετε χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό σας, τα αμύγδαλα θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Τα αμύγδαλα απελευθερώνουν ορισμένες από τις βασικές ορμόνες για την τόνωση της παραγωγής τεστοστερόνης. 

Τρώγοντας γενικά τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, μπορείτε να αποφύγετε τη μείωση των επιπέδων της.

👉 Ακολουθήστε διαλειμματική δίαιτα

Η διαλειμματική δίαιτα είναι αποδεδειγμένα, ένας επιπλέον σημαντικός ενισχυτής τεστοστερόνης.

Θα βοηθήσει στην γρηγορότερη αύξηση της, ενώ μπορεί επίσης να διορθώσει τα επίπεδα της ορμόνης αποθήκευσης λίπους.

Έρευνες από το 1989 δείχνουν ότι η νηστεία γενικά, ενισχύει την τεστοστερόνη.

Διεξήχθη μια στοχευμένη μελέτη οκτώ εβδομάδων σε εννιά παχύσαρκους και οκτώ μη παχύσαρκους άνδρες. Η έρευνα έδειξε πως ειδικά η νυχτερινή νηστεία, επιδρά στην ωχρινοτρόπο ορμόνη που σας ανέφερα πριν και είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των όρχεων και την παραγωγή τεστοστερόνης. 

Αν και δεν βρέθηκε σημαντική επίδραση στη σχέση τους στους παχύσαρκους άνδρες, η διαλειμματική νηστεία αύξησε την ορμόνη αυτή κατά 67% στους μη παχύσαρκους άνδρες. 

Γεγονός που έδωσε αντίστοιχη ώθηση τεστοστερόνης κατά το εντυπωσιακό 180%!

Η διαλειμματική δίαιτα είναι ένας απλός, αλλά αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος διέγερσης της.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, είναι αποτέλεσμα μιας διατροφής με πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως είναι το λευκό ψωμί και η ζάχαρη.

Εξαντλεί σημαντικά τα αποθέματα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά, μειώνεται σημαντικά η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική λειτουργία. Ειδικά μετά από τα 40 ή τα 50 χρόνια.

Η διαλειμματική δίαιτα έχει αποδειχθεί σε πάρα πολλές έρευνες ότι μπορεί να διορθώσει πολλαπλά προβλήματα υγείας και βάρους.

Αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Οι τιμές για υγιή επίπεδα τεστοστερόνης

Όσον αφορά τις τιμές της τεστοστερόνης, οι γιατροί τη μετρούν σε νανογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο, δηλαδή σε ng/dl.

Το «φυσιολογικό» ή υγιές επίπεδο τεστοστερόνης στην κυκλοφορία του αίματος, εξαρτάται από τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, την κατάσταση των πρωτεϊνών και άλλους παράγοντες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης (AUA), ένα επίπεδο τεστοστερόνης τουλάχιστον 300 ng/dL είναι φυσιολογικό για έναν ενήλικα άνδρα. 

Ενώ για τις γυναίκες από 19 ετών και πάνω, τα φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης κυμαίνονται από 8 έως 60 ng/dL. 

Αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας με φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας παρακολουθεί τον προστάτη σας.

Το Πανεπιστήμιο Harvard αναφέρει σε ερώτηση ασθενή, πως υπάρχει ανησυχία σχετικά με τη συμπληρωματική τεστοστερόνη, επειδή πιθανότατα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
 
Τελευταίες πινελιές για τη φυσική αύξηση τεστοστερόνης

Η τεστοστερόνη είναι μια πολύ σημαντική ορμόνη που παίζει βασικό ρόλο σε πολλαπλά θέματα υγείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς και στα δύο φύλλα.

Οι παραπάνω 10 τρόποι και τροφές όμως, θα βοηθήσουν να την αυξήσετε φυσικά και με ασφάλεια.Παρά το ότι οι παραπάνω τρόποι και τροφές για φυσική αύξηση τεστοστερόνης είναι εντελώς συμβατοί για τον οργανισμό, είναι προτιμότερο να ρωτήσετε πρώτα το γιατρό σας, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή τους.


rogmes.gr