H Sony ανακοίνωσε επίσημα το PlayStation VR 2 και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H Sony ανακοίνωσε επίσημα το PlayStation VR 2 και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (βίντεο)


Η νέα εποχή του VR ξεκινάει για το PlayStation και η Sony μιλάει για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Η Sony εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της στην έκθεση CES 2022 που διεξάγεται στο Las Vegas και ανακοίνωσε επίσημα το PlayStation VR 2.

Ο λόγος για την κάσκα εικονικής πραγματικότητας νέας γενιάς που θα συνδέεται με το PS5 και θα φιλοξενήσει μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών. Σε πρώτη φάση μάθαμε επίσημα το όνομα του περιφερειακού (PlayStation VR 2) και των χειριστηρίων του (PlayStation VR 2 Sense Controllers).

Το νέο προϊόν θα υποστηρίζει ανάλυση 4K HDR με οπτικό πεδίο 110 μοιρών σε μια οθόνη OLED που θα προσφέρει ανάλυση 2000x2040 pixels σε κάθε μάτι και ανανέωση εικόνας στα 90Hz και 120Hz.

Στο κυρίως σώμα του PlayStation VR 2 θα υπάρχουν αισθητήρες που θα καταγράφουν τις κινήσεις του παίκτη με τα χειριστήρια, αλλά και εσωτερικά θα παρακολουθούνται οι κινήσεις του ματιού του για καλύτερη ακρίβεια στα παιχνίδια. Στα του ήχου θα υποστηρίζονται οι νέες τεχνολογίες 3D Audio που απολαμβάνουμε στο PS5, ενώ και τα χειριστήρια θα έχουν όλες τις σύγχρονες λειτουργίες που γνωρίσαμε με το DualSense, όπως το haptic feedback και τα adaptive triggers.

Τέλος, ανακοινώθηκε και το πρώτο VR game νέας γενιάς που θα ανήκει στη σειρά Horizon και θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο Horizon Call of the Mountain.