Συνεχίζεται η Διαδημοτική Έκθεση των βιβλιοθηκών Μακεδονίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνεχίζεται η Διαδημοτική Έκθεση των βιβλιοθηκών Μακεδονίας



Ομαδική και πάνω από όλα δημιουργική υπήρξε η συνεργασία των Βιβλιοθηκών της Μακεδονίας. Θέτοντας ως κοινό στόχο, την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και την συμβολή των προγόνων μας στην ανεξαρτησία του έθνους, οργανώθηκε μία ομαδική έκθεση, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.


Το ταξίδι της έκθεσης άρχισε τον Απρίλιο του 2021 από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και έπειτα φιλοξενήθηκε από τις πόλεις της Μακεδονίας, έδρες των Βιβλιοθηκών που συμμετείχαν στην κοινή αυτή διαδημοτική προσπάθεια των 22 Βιβλιοθηκών της Μακεδονίας.



Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης και την αποδοχή από τους υπευθύνους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Νoesis της πρότασης για φιλοξενία της συγκεκριμένης έκθεσης στο χώρο του Noesis, βασιζόμενοι πάντα στη διαχρονική και δημιουργική συνεργασία και το κοινό πνεύμα εξωστρέφειας των εμπλεκόμενων φορέων, το ταξίδι της έκθεσης θα συνεχιστεί και θα δώσει την δυνατότητα στο κοινό που επισκέπτεται το χώρο, να ανακαλύψει σημαντικές στιγμές της ιστορίας του τόπου μας και ιδιαίτερα την συμβολή των προγόνων μας στον αγώνα της ανεξαρτησίας του Έθνους μας.