Διαδημοτική Έκθεση των βιβλιοθηκών Μακεδονίας με θέμα “1821 οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία!!! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Διαδημοτική Έκθεση των βιβλιοθηκών Μακεδονίας με θέμα “1821 οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία!!!


ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

20 Ιανουαρίου 2021 έως 20 Φεβρουαρίου 2022

"NOESIS"

Ακόμη και στον καιρό της πανδημίας, η συνεργασία των Βιβλιοθηκών της Μακεδονίας ήταν ομαδική και δημιουργική. Θέτοντας ως κοινό στόχο, την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και την συμβολή των προγόνων μας στην ανεξαρτησία του έθνους, οργανώθηκε μία ομαδική έκθεση, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

To ταξίδι της έκθεσης μας άρχισε τον Απρίλιο του 2021 από το Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και έπειτα φιλοξενήθηκε από τις πόλεις της Μακεδονίας, έδρες των Βιβλιοθηκών που συμμετείχαν στην κοινή αυτή διαδημοτική προσπάθεια των 22 Βιβλιοθηκών της Μακεδονίας.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης και την αποδοχή από τους υπευθύνους του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας Νoesis της πρότασης για φιλοξενία της συγκεκριμένης έκθεσης στο χώρο του Noesis ,βασιζόμενοι πάντα στην διαχρονική και δημιουργική συνεργασία και το κοινό πνεύμα εξωστρέφειας των εμπλεκόμενων φορέων ,το ταξίδι της έκθεσης μας θα συνεχιστεί και θα δώσει την δυνατότητα στο κοινό που επισκέπτεται το χώρο , να ανακαλύψει σημαντικές στιγμές της ιστορίας του τόπου μας και ιδιαίτερα την συμβολή των προγόνων μας στον αγώνα της ανεξαρτησίας του ¨Έθνους μας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 20 Ιανουαρίου 2021 εως 20 Φεβρουαρίου 2022-01-18

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
https://www.noesis.edu.gr/programma/

Για πρώτη φορά οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας με πρωταγωνιστές τους βιβλιοθηκονόμους, συνεργάστηκαν σε μια κοινή ιστορική και καλλιτεχνική δράση, ενισχύοντας την προοπτική για πρόσθετες δυναμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. 

Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών της Μακεδονίας με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Αυτές οι εκδηλώσεις προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να φωτιστούν ο αγώνας και η προσφορά των Μακεδόνων στην απελευθέρωση του γένους αλλά και να τονισθεί ο σημαντικός ρόλος των βιβλιοθηκών στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μέσα από τον πλούτο των συλλογών τους.

Συνεχίζουμε ενωμένοι θέτοντας νέους μελλοντικούς στόχους και νέες προκλήσεις δημιουργικής συνεργασίας με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των Βιβλιοθηκών και των βιβλιοθηκονόμων στην πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας.

X.B