ΗΡΩΝ

Καραμελωμένες τηγανιτές μπανάνες



Εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοιΥλικά για 2 άτομα
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 μπανάνες ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Μαγειρέψτε τις μπανάνες, γυρίζοντάς τες περιστασιακά, για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρετέ τες σε ένα πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη στο τηγάνι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 έως 3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
  • Προσθέστε την κρέμα. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να έχετε μια πηκτή σάλτσα.
  • Τοποθετήστε τις μπανάνες σε πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύστε με την σάλτσα και σερβίρετε.




Post Comment