Εγκυμοσύνη και αλλαγές στις φιλίες – Πώς θα τις διαχειριστείτε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εγκυμοσύνη και αλλαγές στις φιλίες – Πώς θα τις διαχειριστείτε



Πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι φίλοι σας θέλουν να δουν την πιο πρόσφατη χειμερινή συλλογή ρουχών, εσείς προτιμάτε να ψωνίσετε καρότσι για το μωρό. Εκείνοι βλέπουν την τελευταία ταινίας δράσης, εσείς βλέπετε βίντεο τοκετού.


Η αλήθεια είναι ότι οι φιλίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ανάλογα με το αν εμείς και οι φίλοι μας περνάμε τις ίδιες φάσεις ζωής. Ωστόσο, οι αλλαγές και οι μεταξύ μας διαφορές δεν χρειάζεται να σημάνουν το τέλος των σχέσεων που εκτιμάμε. Όπως κάθε σχέση, έτσι και η διατήρηση των φιλιών θέλει δουλειά.


Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να έρθετε πιο κοντά με τους φίλους σας ενώ είστε έγκυος.

Μιλήστε ανοιχτά
Ένα απλό «μου λείπει η παρέα σου» μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να επαναφέρετε τις φιλίες σας στην πορεία τους. Ενημερώστε τους φίλους σας ότι εκτιμάτε τη σχέση σας και ότι δεν θέλετε να απομακρυνθείτε.

Διευρύνετε τους ορίζοντές σας
Ακούστε προσεκτικά τον εαυτό σας την επόμενη φορά που θα είστε με τους φίλους σας. Εάν διαμαρτύρεστε διαρκώς για τη ναυτία σας ή μιλάτε 24/7 για το μωρό («Δεν θα πιστεύετε πόσες φορές κλώτσησε σήμερα!», «Βρήκα τα πιο χαριτωμένα ρουχαλάκια την περασμένη εβδομάδα!») ή δίνετε πάρα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον αναμενόμενο τοκετό σας, κάντε ένα διάλειμμα. Οι φίλοι σας μπορεί να νοσταλγούν τον παλιό σας εαυτό— αυτόν που δεν είχε εμμονή να βρει το τέλειο καροτσάκι. Εξερευνήστε θέματα συζήτησης με τα οποία μπορείτε να σχετιστείτε όλοι — το πιο πρόσφατο best seller ή μια ταινία, για παράδειγμα — και ίσως περάσετε καλύτερα όλοι.

Μην ξεχνάτε ότι έχουν και εκείνοι ζωές
Ναι, εσείς μεγαλώνετε έναν άνθρωπο μέσα σας. Ναι, αυτό είναι ένα θαύμα. Ωστόσο, δεν είστε ο μόνος άνθρωπος που έχει ζωή. Οι φίλοι σας θα ανταποκρίνονται περισσότερο σε ό,τι είναι σημαντικό στη ζωή σας (μωρό, μωρό, μωρό) εάν ανταποκρίνεστε περισσότερο σε ό,τι είναι σημαντικό στη δική τους (προαγωγή, πρόβλημα στη συγκατοίκηση, χωρισμός).

Κάντε (όλοι) υπομονή
Οι φίλοι σας μπορεί να χρειάζονται λίγο χρόνο για να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα γίνετε μητέρα (κάποιοι μπορεί ακόμη και να ζηλέψουν) κι εσείς μπορεί να μην περνάτε μια φάση εξωστρέφειας. Πάρτε τον χρόνο σας για να προσαρμοστείτε όλοι στα νέα δεδομένα.

Να θυμάστε ότι…
Ευτυχώς, οι περισσότερες φιλίες – ειδικά οι δυνατές – μπορούν να αντέξουν ακόμη και τις πιο μεγάλες αλλαγές της ζωής. Υπομονή λοιπόν. Εξάλλου, ποιος ξέρει — ίσως ξεκινήσετε μια «τάση εγκυμοσύνης» μεταξύ των φίλων σας. Και πριν το καταλάβετε, θα τους λέτε για το καλύτερο καρότσι — και εκείνοι θα κρατούν σημειώσεις!

Timed