Μα από πού ήρθε αυτό το φούσκωμα; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μα από πού ήρθε αυτό το φούσκωμα;



Εάν αισθάνεστε άβολα μετά τα γεύματά σας και παρατηρείται ένα ενοχλητικό φούσκωμα, ίσως έχει έρθει η ώρα να εξετάσετε τα είδη των τροφών που καταναλώνετε.

Φούσκωμα προκαλούν..

Kale, μπρόκολο και λάχανο

Το kale, το μπρόκολο και το λάχανο είναι σταυρανθή λαχανικά και περιέχουν ραφινόζη, ολιγοσακχαρίτης ου παραμένει άπεπτος μέχρι να ζυμωθεί από τα βακτήρια στο έντερο. Αυτό προκαλεί την παραγωγή αερίων, πράγμα που εντείνει το φούσκωμα. Αλλά μην αποφεύγετε αυτά τα υγιεινά χόρτα.

Όπως μας εξηγούν οι ειδικοί, η συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες οδηγεί σε ένα ισχυρότερο, πιο υγιές πεπτικό σύστημα που είναι λιγότερο επιρρεπές σε φούσκωμα. Συνεχίστε λοιπόν να τρώτε τα πράσινα αυτά λαχανικά, αλλά περιορίστε τις μερίδες σας.


Φασόλια

Τα φασόλια, συμπεριλαμβανομένης της φακής και του αρακά, μπορούν να προκαλέσουν αέρια. Εκτός από την πρωτεΐνη, περιέχουν σάκχαρα και ίνες που το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει. Έτσι, όταν τα όσπρια φτάνουν στο παχύ έντερο, τα βακτήρια του εντέρου σας ξεκινούν την ίδια διαδικασία ζύμωσης.

Συνδυάστε τα όσπρια με εύκολα εύπεπτα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως ρύζι ή κινόα.


Γαλακτοκομικά

Εάν αισθάνεστε αέρια μετά από μερικές φέτες τυρί ή ένα μπολ δημητριακών με γάλα, μπορεί να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σας δεν έχει τα απαραίτητα ένζυμα για τη διάσπαση της λακτόζης.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αερίων στο γαστρεντερικό σωλήνα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα.


Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να σας γλιτώσει από τον γιατρό αλλά δεν κρατά και το φούσκωμα μακριά. Υψηλά σε φυτικές ίνες, τα μήλα περιέχουν επίσης φρουκτόζη και σορβιτόλη, σάκχαρα που βρίσκονται στα φρούτα που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αφομοιώσουν εύκολα.

Τα μήλα είναι ένα υπέροχο σνακ, ωστόσο, μην τα εγκαταλείπετε εντελώς. Η κατανάλωση μήλων συγκεκριμένα έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αναπνευστικών προβλημάτων, όπως άσθμα, βρογχίτιδα και εμφύσημα.