Αγανακτισμένοι με την κατάσταση οι Εθελοντές Καρδίας, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι. Τι απαντά ο Δήμος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αγανακτισμένοι με την κατάσταση οι Εθελοντές Καρδίας, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι. Τι απαντά ο Δήμος


Την αγανάκτησή της εκφράζει με ανακοίνωσή της μία από τις πιο δραστήριες εθελοντικές ομάδες του Δήμου Θέρμης, αυτή της Καρδίας. 
Βλέποντας του καρπούς των κόπων τους να μη κρατούν για πολύ αφού  κάποιοι συνεχίζουν να ρυπαίνουν τις ήδη καθαρισμένες περιοχές, δημοσίευσε τις παραπάνω φωτο με την ακόλουθη ανακοίνωση: 
2 σοβαρά θέματα

Πριν 2 μήνες είχαμε καθαρίσει το σημείο στα φανάρια του Τριλόφου(2 κάτω φωτός). Σήμερα πήγαμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση και αντικρίσαμε αυτά στη πάνω φωτογραφία.
*Έκανε ο άνθρωπος την ανακαίνιση του και ήρθε και τα πέταξε εκεί που πριν 2 μήνες είχαμε καθαρίσει με τόσο κόπο.

Αλλά που θα πάει; Μια μέρα θα πετύχουμε έναν από σας που με τόσο θράσος αμαυρώνετε τον κόπο μας και θεωρείται τσιφλίκι σας τον δημόσιο χώρο.

Πάμε και στο 2ο. Εντελώς τυχαία συναντήσαμε συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας που συνεργάζεται με την περιφέρεια για κλάδεμα και κόψιμο χόρτων στη Μουδανίων και στους κόμβους. Οι τύποι κόβουν τα κλαδιά και τα πετούν στις....ρεματιές. Κόβουν τα χόρτα, ξεπροβάλλουν ένα σωρό κρυμμένα σκουπίδια και αντί να τα μαζέψουν με τον φυσητήρα τα πετάνε στις άκρες του δρόμου.

Αυτοί μας λένε για τον Δήμο, ο Δήμος μας λέει για την Περιφέρεια και στη μέση οι απλοί πολίτες να ζουν αυτήν την τραγελαφική κατάσταση.
Από τη THERMISnews.gr επικοινωνήσαμε με τον Δ.Θέρμης για διευκρινίσεις και όπως ενημερωθήκαμε, μετά τη διαπίστωση ότι συμβεβλημένο συνεργείο της Περιφέρειας εναπόθετε κομμένα κλαδιά σε ρέμα, άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Καθαρίοτητας του Δ.Θέρμης. Μάλιστα, μετέβη στο σημείο η Επόπτρια Καθαριότητας για την περιοχή της Καρδίας, Γρηγοριάδου Σοφία. 

Αν και το συγκεκριμένο σημείο είναι σε περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας και όχι του Δήμου, η κ.Γρηγοριάδου, έλαβε από τον υπεύθυνο τη διαβεβαίωση ότι τα κλαδιά θα απομακρυνθούν την επόμενη ημέρα από άλλο συνεργείο αποχώρησε και πρόκειται να επανέλθει την Παρασκευή 5/11 για να ελέγξει και πάλι το σημείο ενημερώνοντας σχετικά την Υπηρεσία Καθαριότητας της Περιφέρειας αν συντρέχει λόγος.