Ο δήμος Θέρμης «Ανάδοχος» του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο δήμος Θέρμης «Ανάδοχος» του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι



//Ανακοίνωση 

Αμέριστη στήριξη στο έργο του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι συνεχίζει να παρέχει ο δήμος Θέρμης. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι προκειμένου να παραδώσει επιταγή με την οποία αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα λειτουργικά έξοδα ενός εκ των συνολικά οκτώ σπιτιών του Χωριού, για διάστημα ενός χρόνου.


Την υπόσχεση αυτή είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο δήμαρχος Θέρμης προς του ιθύνοντες του Παιδικού Χωριού, όταν το είχε επισκεφθεί ξανά, επικεφαλής και τότε αντιπροσωπείας του δήμου προκειμένου να παραδώσει ενόψει των εορτών, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται εκεί.

Επίσης, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης είχε επισκεφθεί εκ νέου το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και είχε παραδώσει συσκευές τάμπλετ προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των παιδιών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.



Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι 
ο δήμος Θέρμης παρακολουθεί στενά το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν η διοίκηση και τα στελέχη του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι, το οποίο εμείς στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. 

Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους ανθρώπους του Χωριού και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αλλά και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τη ζωή των δεκάδων παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στα σπίτια του Χωριού, πηγαίνουν στα σχολεία μας, παίζουν στα γήπεδα και στα πάρκα του δήμου μας

“Ο δήμος Θέρμης είναι πάντοτε δίπλα μας, μας στηρίζει με κάθε τρόπο και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό”, δήλωσε ο Σωκράτης Ουζούνογλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS, υπεύθυνος Βορείου Ελλάδος.



Ο Άκης Δρεπανίδης, διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου και ο Γιώργος Μπασδάρης, παιδαγωγικός σύμβουλος των Παιδικών Χωριών SOS στη Βόρεια Ελλάδα, παρουσίασαν το έργο το οποίο γίνεται στη δομή του Πλαγιαρίου όπου φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο σαράντα παιδιά. 

Όπως εξήγησε “τα παιδιά πηγαίνουν όλα σε σχολεία της περιοχής, ενώ συμμετέχουν και σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ώστε να είναι πλήρως κοινωνικοποιημένα”

Παράλληλα, ανέφερε ότι άλλα παιδιά, τα οποία τελειώνουν το σχολείο, μετά το Χωριό στο Πλαγιάρι, φιλοξενούνται και υποστηρίζονται και στις άλλες δομές του Παιδικού Χωριού SOS οι οποίες βρίσκονται μέσα στην Θεσσαλονίκη, τη Στέγη Νέων και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Οι ιθύνοντες του Παιδικού Χωριού SOS ξενάγησαν τον δήμαρχο Θέρμης και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέα Γενιάς και Κοινωνικής Πολιτικής, Στέλιο Αποστόλου σε ένα από τα σπίτια του Χωριού, όπου συνομίλησαν με την παιδαγωγό καθώς και με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό.