28η Οκτωβρίου - Είχα παρκάρει κοντά στο σημείο της παρέλασης και ο γερανός της τροχαίας μου πήρε το αμάξι. Που το πήγε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

28η Οκτωβρίου - Είχα παρκάρει κοντά στο σημείο της παρέλασης και ο γερανός της τροχαίας μου πήρε το αμάξι. Που το πήγε



Νόμιζες ότι είσαι τυχερός, βρήκες πάρκινγκ σχετικά εύκολα και δε χρειάζεται να περπατήσεις πολύ για να δεις τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή.
Τέλειωσε η παρέλαση, ήπιες κι έναν καφέ εκεί κοντά και πας στο αμάξι, αλλά αμάξι πουθενά!
Στο έκλεψαν; Όχι σου λένε, το πήρε η τροχαία, Περαστικά.
Που το πήγε; -ρωτάς- και μένεις με την απορία.

Πρόλογος για να μπεις στο νόημα:
Λίγες ημέρες πριν τη στρατιωτική παρέλαση αστυνομικός της τροχαίας οριοθετεί με κορδέλα και ειδοποίηση όπως αυτή της φωτο (πχ ανά δέκα μέτρα) τους δρόμους, τα στενά, τα δημόσια πάρκινγκ και οποιοδήποτε άλλο χώρο στον οποίο πρόκειται να απαγορευθεί η στάθμευση την ημέρα της παρέλασης σύμφωνα με το Σχέδιο Ασφαλείας.
Βέβαια από εκείνη την ημέρα, μέχρι την ημέρα που θα πας εσύ σε εκείνο το σημείο, μπορεί η κορδέλα λόγω κακοκαιρίας, αστοχίας, βλακείας περαστικού ή άλλης περίπτωσης να ξηλωθεί από το σημείο και εσύ αμέριμνος να παρκάρεις εκεί. Την πάτησες.



Ποια είναι η διαδικασία απομάκρυνσης ενός -παράνομα- παρκαρισμένου οχήματος:

1) Το συνεργείο της Τροχαίας εντοπίζει το παράνομα σταθμευμένο όχημα μόνο του ή μετά από κλήση.

2) Οσο διαρκεί η φόρτωσή του, πλήρωμα του οχήματος ενημερώνει το κέντρο της Αμεσης Δράσης για την πινακίδα οχήματος και τον χώρο που πρόκειται να το μεταφέρει.

3) Το όχημα μεταφέρεται στο σημείο εναπόθεσης που μπορεί να είναι είτε πάρκινγκ είτε άλλος δρόμος (στη περίπτωση της παρέλασης συνηθίζεται)

4) Βεβαιώνεται η παράβαση -πρόστιμο- αν απαιτείται.


Αν είχες παρκάρει νόμιμα μεν (παλιά) αλλά σε περιοχή που είχε σημανθεί προσωρινά ότι δεν θα επιτρέπεται το παρκάρισμα.
1) Καλείς το 100
2) Δίνεις αριθμό πινακίδας οχήματος
3) Σου λένε που το άφησε το συνεργείο της τροχαίας. Αν δε το βρίσκουν στα μετακινημένα, ρώτησε σε ποιες περιοχές αφήνουν αυτοκίνητα ώστε να πας να ψάξεις. Μπορεί πάνω στην πίεση της ώρας να έχει διαβιβαστεί στο Κέντρο λάθος ο αριθμός πινακίδας σου. Εναλλακτικά ζήτα αναζήτηση με μοντέλο/χρώμα.
4) Πας, το παίρνεις και του χρόνου προσέχεις περισσότερο.

Αν -ούτως η άλλως- δεν είχες παρκάρει νόμιμα:
1) Καλείς το 100
2) Δίνεις αριθμό πινακίδας οχήματος
3) Σου λένε που το άφησε το συνεργείο της τροχαίας
4) Πηγαίνεις, βρίσκεις επάνω του μια βεβαίωση προστίμου (ξέρεις... εκείνο το ροζάκι), ίσως να λείπουν μια ή και οι δύο πινακίδες και θα χρειαστεί να πληρώσεις το πρόστιμο για να μπορέσεις να ξανακυκλοφορήσεις το όχημα...
5) Μεγάλο ενδεχόμενο να πληρώσεις και το πάρκινγκ για όσες ημέρες θα βρίσκεται το αυτοκίνητο εκεί.

Τι γίνεται εαν ο γερανός κατά τη μεταφορά προξένησε φθορά στο αμάξι μου;
Σπάνια περίπτωση. Οι άντρες της τροχαίας που κάνουν αυτή τη δουλειά έχουν τέτοια εμπειρία (ξέρεις πόσα σηκώνουν κάθε μέρα;) που μπορούν να μετακινήσουν και να "παρκάρουν" τους περισσότερους τύπους αυτοκινήτων με χειρουργική ακρίβεια. Βέβαια είναι και κάποιες περιπτώσεις πολύ χαμηλωμένων ΙΧ που δε θέλαμε να ξέρουμε τη τύχη τους.

Αν ανήκεις στη σπάνια περίπτωση, καταρχήν θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν ήδη χτυπημένο και η φθορά προξενήθηκε από τον τρόπο μεταφοράς του. 
Ενημέρωσε την ασφαλιστική σου και την Τροχαία. 
Τράβηξε μερικές φωτογραφίες που θα βοηθήσουν τον πραγματογνώμονα. 
Η διαδικασία πληρωμής αργεί πολύ αλλά κάποια στιγμή πληρώνεσαι (αν είχες δίκιο).

THERMISnews.gr