Υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου στο δήμο Θέρμης



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν περιοχές του δήμου Θέρμης οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά την κακοκαιρία «Μπάλλος», το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου 2021. 

Την επομένη, κιόλας, της κακοκαιρίας, στις 16 Οκτωβρίου, ο δήμος Θέρμης υπέβαλλε αίτημα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και η διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Το αίτημα υποβλήθηκε μέσω επιστολής του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και αφορούσε τις Κοινότητες Βασιλικών, Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής και Λιβαδίου της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών και Θέρμης, Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου και Ταγαράδων της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης,στοιχειοθετήθηκε λεπτομερώς στη συνημμένη Έκθεση Αυτοψίας του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης, στην οποία έγινε λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης που δημιουργήθηκε, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2021.

Το αίτημα του δήμου Θέρμης έγινε αποδεκτό και η σχετική απόφαση υπογράφηκε στις 18 Οκτωβρίου από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με την απόφαση, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν οι Κοινότητες Βασιλικών, Σουρωτής και Λιβαδίου, της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, του δήμου Θέρμης, για διάστημα έξι μηνών, έως και τις 14 Απριλίου 2022.

Οι υπόλοιπες Κοινότητες οι οποίες επίσης επλήγησαν, και συγκεκριμένα, οι Κοινότητες Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Νέου Ρυσίου και Ταγαράδων, της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης καθώς και η Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, δεν περιελήφθησαν στην απόφαση καθώς αυτές βρίσκονται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με προηγούμενη ανάλογη απόφαση η οποία είχε ληφθεί μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις της 20ης Μαΐου 2020.

Όσοι επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της 14ης και 15ης Οκτωβρίου μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις προκειμένου να αποζημιωθούν. Οι αιτήσεις, είτε αφορούν κατοικίες είτε επιχειρήσεις, κατατίθενται ηλεκτρονικά στο info@thermi.gov.gr ή στο δημαρχείο Θέρμης, στο πρωτόκολλο του δήμου ή και στις κατά τόπους Κοινότητες. 

Τα αιτήματα τα οποία αφορούν ζημίες σε κατοικίες εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής ζημιών η οποία συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό από το δήμο Θέρμης (επισυνάπτεται σχετική αίτηση). Τα αιτήματα που αφορούν επιχειρήσεις αποστέλλονται στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (οι αιτήσεις μπορούν να είναι χειρόγραφες).

Η αίτηση:



Εδώ η αίτηση σε μορφή .PDF