Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Θέρμης


//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:

Με λαμπρότητα, αλλά και με την απαραίτητη τήρηση των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας, εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στον δήμο Θέρμης, με πάνδημη συμμετοχή σχολείων, φορέων, οργανώσεων Συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Θέρμη που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ατματζίδης, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Παραμάνα της Θέρμης. Στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια του 2ου Λυκείου Θέρμης “Γιώργος Ιωάννου”, Αγαθή Ποτουρίδου στο χώρο του Ηρώου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Κωνσταντίνος Πάλλας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γκιζάρης και Παναγιώτης Πονερίδης, η πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Αθηνά Παπαδάκη, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Τσιφτελίδου και Σάββας Φωτιάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Ευστάθιος Πιστέλας, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού κ.ά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΌΧΙ» κορυφώθηκαν με κοινή παρέλαση μαθητών, προσκόπων και συλλόγων στην οδό Αγ. Νικολάου με κατεύθυνση προς την οδό Δημητρίου και Καραολή. Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που με την ανδρεία και τη θυσία τους έγραψαν το ηρωικό Έπος του ’40. Όλους όσοι πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας. Η σημερινή μέρα αποτελεί ημέρα μνήμης, που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού. Αυτό το παράδειγμά τους είναι που θα πρέπει να θυμόμαστε και να το μεταλαμπαδεύσουμε και στις επόμενες γενιές».