Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας – Πάμε για μίνι lockdown; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας – Πάμε για μίνι lockdown;Την … ανηφόρα έχει πάρει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς, που προειδοποιούν για ημέρες… Νοεμβρίου του ’20. 

Με φόντο την επιδημιολογική κατάσταση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει εσπευσμένα αύριο στην συμπρωτεύουσα, προκειμένου να εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση.

Ενδεικτικό του “συναγερμού” στο οποίο έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην πόλη είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία αγγίζουν σε αριθμό, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εκείνα της Αττικής. Συγκεκριμένα ανέρχονται στα 341, από τα 2.126 που διαγνώστηκαν συνολικά στη χώρα, ενώ στην Αττική εντοπίστηκαν συνολικά 369 κρούσματα.

Σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (22/9) στις 11 το πρωί, σε αίθουσα συσκέψεων της παλιάς ΠΚΜ παρουσία του υπουργού Υγείας, αλλά και της υφυπουργού Μίνας Γκάγκα και στην οποία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συμμετάσχουν δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, αλλά και εκπρόσωποι υγειονομικών φορέων, πρόκειται να εξεταστεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη. Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ.


Καπραβέλος: Μπορεί να ξαναζήσουμε «μαύρο» Νοέμβρη

Η πίεση αποτυπώνεται και πάλι στα νούμερα, ενώ φοβόμαστε μήπως οδηγηθούμε στην κατάσταση του περασμένου Νοεμβρίου. Οι 22 κλίνες της ΜΕΘ είναι όλες κατηλειμμένες στο νοσοκομείο μας και όλες από ανεμβολίαστους
δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1. Έκανε έκκληση μάλιστα για άμεση λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι.

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων επιβεβαιώνουν -ακόμη περισσότερο- τα στοιχεία για τις ΜΕΘ. Από τα δεδομένα που ανακοίνωσε η 4η ΥΠΕ (δείτε σχετική δημοσίευση της THERMISnews.gr εδώ)προκύπτει ότι από τους 53 διασωληνωμένους, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι. Επιπλέον, το 100% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (22 άτομα) είναι ανεμβολίαστοι.

Για αύξηση 15% σε κρούσματα και νοσηλείες, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο.

Παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται “αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί
σημείωσε μεταξύ άλλων.Με πληροφορίες από 4ηΥΠΕ και grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια