Προβολή ντοκιμαντέρ για την Μάχη των Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προβολή ντοκιμαντέρ για την Μάχη των Βασιλικών


Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή δύο ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η προβολή έγινε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο από θεατές όλων την ηλικιών κινηματοθέατρο Φώφης Πατίκα στα Βασλικά. Το πρώτο ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Έλληνες ψυχή και σώμα» προετοίμασαν με πολύ μεράκι και κόπο τα παιδιά και τα στελέχη του ΚΔΑΠμεΑ Αγκαλιάζω. 

Θέμα του ντοκιμαντέρ ήταν η Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών. Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή με δραματοποιημένη εξιστόρηση των γεγονότων της Μάχης, με πρωταγωνιστές τους μαθητές του ΚΔΑΠ και τη συνεργασία του προσωπικού και εθελοντών.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της δημοτικής τηλεόρασης ΤV100 για την Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών, το οποίο επιμελήθηκε ο αρχισυντάκτης της δημοτικής τηλεόρασης Βαγγέλης Πλάκας. 


Μετά την προβολή ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδοπουλος απένειμε μετάλλια και επαίνους στα παιδιά και τα στελέχη του ΚΔΑΠμεΑ Αγκαλιάζω και αναμνηστικά μετάλλια στον γενικό διευθυντή της ΔΕΠΘΕ Γιάννη Κεσόπουλο και στον αρχισυντάκτη της ΤV100 Βαγγέλη Πλάκα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσολάκης και Αποστόλου, η πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ και της Οργανωτικής Επιτροπής Βασιλικά 200 κα Παπαδάκη, οι κ.κ. Φάσσας και Βλαχομήτρος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου κ.κ. Μωραϊτης και Αγγέλου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Βασιλικών κ. Καρακώττας, Λιβαδίου κ. Γουδήρας και Σουρωτής κ. Ασλάνης, τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο λόγω των περιοριστικών μέτρων αριθμό θεατών και για τον λόγο αυτό εξετάζεται η δυνατότητα επανάληψης της εκδήλωσης.