Κλιμάκια της Αττικό Μετρό από τη Θεσσαλονίκη ως τη Θέρμη για την επέκταση του έργου ανατολικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κλιμάκια της Αττικό Μετρό από τη Θεσσαλονίκη ως τη Θέρμη για την επέκταση του έργου ανατολικά


Από το πρωί της Τρίτης κλιμάκια υπαλλήλων της Αττικό Μετρό απευθύνουν ερωτήσεις σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και πόρτα-πόρτα στα νοικοκυριά από τη θεσσαλονίκη ως τη Θέρμη για την Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ) που αφορά επεκτάσεις του έργου και συνδυασμό μεταφορικών μέσων.

Η έρευνα που αφορά την επέκταση του Μετρό, καθώς και την καθημερινή λειτουργία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, έχει ως στόχο τη διαμόρφωση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της περιοχής για τα επόμενα είκοσι χρόνια με κεντρικό άξονα το μεγάλο αυτό έργο.

«Η έρευνα θα επεκτείνεται σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και έως τη Θέρμη», σημείωσε ο κ. Ταχιάος, ενώ, πρόσθεσε «καλούμε τους Θεσσαλονικείς να συνεργαστούν, να ανοίξουν τα σπίτια τους και να μιλήσουν με τους ερευνητές μας, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από την έρευνα».



Η μελέτη αυτή θα δώσει σαφή εικόνα για τα σημεία όπου πρέπει να επεκταθεί το μέτρο αλλά και για το πώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους ώστε να γίνεται καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Για το λόγο αυτό, στο ερωτηματολόγιο για τους οδηγούς αναφέρεται η «προσέλευση» και ο «προορισμός».