Οι influencers βρήκαν τον... μπελά τους - Η χώρα που βάζει κανόνες για τις "ρετουσαρισμένες" φωτογραφίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι influencers βρήκαν τον... μπελά τους - Η χώρα που βάζει κανόνες για τις "ρετουσαρισμένες" φωτογραφίες



"Φρένο" στην προώθηση μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς βάζει η Νορβηγία, καθώς σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, θεωρείται 
παράνομη η κοινοποίηση από influencers και διαφημιστές ρετουσαρισμένων φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο νόμος του Υπουργείου Παιδιών και Οικογενειακών Υποθέσεων της Νορβηγίας που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία - με 72 ψήφους υπέρ της αλλαγής, έναντι 15 κατά - απαιτεί εικόνες στις οποίες το μέγεθος του σώματος, το σχήμα ή το δέρμα του ατόμου έχουν αλλάξει, πριν ή μετά τη λήψη της φωτογραφίας, να φέρουν ειδική σήμανση.

Ως παραδείγματα των αλλαγών έπειτα από επεξεργασία των φωτογραφιών αναφέρονται οι διαστάσεις της μέσης, τα "φουσκωμένα" χείλη και οι παραποιημένοι μύες.

Ο νόμος θα επηρεάσει μόνο διαφημίσεις ή εικόνες που χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς. Ωστόσο σε αυτές περιλαμβάνονται φωτογραφίες που δημοσιεύουν influencers και διάσημοι - σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Instagram, το TikTok, το Facebook, το Snapchat και το Twitter - εάν «λαμβάνουν οποιαδήποτε πληρωμή ή άλλα οφέλη» από τις δημοσιεύσεις.

Εδώ και πολύ καιρό αποτελεί θέμα συζήτησης η επίδραση της τεχνολογίας, όπως των φίλτρων και των εφαρμογών επεξεργασίας φωτογραφιών στα πρότυπα ομορφιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ