Χαλκιδική: «Βράζει» και η θάλασσα – Στα ύψη οι θερμοκρασίες του νερού (ΦΩΤΟ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαλκιδική: «Βράζει» και η θάλασσα – Στα ύψη οι θερμοκρασίες του νερού (ΦΩΤΟ)Τι αναφέρει το Forecast Weather Greece για τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν
Πολύ υψηλές για μέσα προς τέλη Ιουλίου είναι οι θερμοκρασίες που έχουν «πιάσει» οι θάλασσες στη Χαλκιδική, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το Forecast Weather Greece, «Σοκαριστικές οι θερμοκρασίες επιφανείας της θάλασσας όπως μετρήθηκαν σήμερα από μετεωρολογικό δορυφόρο. Οι θερμοκρασίες ειδικά στο ΒΔκο Αιγαίο και τον Θερμαϊκό/Χαλκιδική είναι στους 28-29 βαθμούς, και τοπικά έως 30 (!!!!!)».

Μάλιστα, οι ζεστές θάλασσες σε αυτή την χρονική περίοδο του καλοκαιριού αποτελούν άσχημο σημάδι. Όπως εξηγεί το Forecast Weather Greece «με την πρώτη οργανωμένη κακοκαιρία όλη αυτή η συσσωρευμένη ενέργεια, που είναι συγκλονιστικά τεράστια, θα μεταφραστεί με άσχημο τρόπο.

Μπορεί να είναι καλοκαίρι, μπορεί να ζούμε στην Ελλάδα αλλά η φετινή εμμονή είναι ακραία και μακάρι να μην χρειαστεί να το καταλάβουμε στο πρώτο χαμηλό βαρομετρικό.


Κάπου εδώ να αφήσω σαν υποσημείωση ότι η θερμοκρασία νερού άνω των 26-27 βαθμών μπορεί να υποστηρίξει την δημιουργία και ενίσχυση τροπικών συστημάτων και ισχυρών υπερκύτταρων καταιγίδων (πχ Ιανός, Ζορμπάς, Χαλκιδική 2019 κλπ.).

Τέτοιες θερμοκρασίες τόσο νωρίς έχουμε να δούμε αν όχι από το 2012 από το 2007 σίγουρα».

Δείτε τον χάρτη.
typosthesΔεν υπάρχουν σχόλια