Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς



Τον αποκλεισμό πρόσβασης στο Σέιχ Σου (Χίλια Δέντρα) στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, απαγορεύεται η πρόσβαση στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης μέχρι και το Σάββατο 3-7-2021 στις 7.30 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων- Ασβεστοχωρίου- Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη.

Παράλληλα θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των δασικών συμπλεγμάτων των δασικών εκτάσεων Λαγκαδά και Σταυρού καθώς και του δάσους Χορτιάτη.

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας έχει σταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία Πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες) για την φύλαξη των εισόδων και εξόδων.
Παράλληλα σταματούν οι εργασίες εντός του δάσους μέχρι το πέρας της απαγόρευσης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη τοποθετήσει μηχανήματα έργου σε καίρια σημεία σε όλη την περιφέρεια έτσι ώστε να βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Μ.Ε Θεσσαλονίκης, αντιπυρικής περιόδου 2021, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Σε ότι αφορά στη ζέστη, από το Σάββατο βράδυ, Κυριακή και μετά αναμένεται σύμφωνα με τον Διευθυντή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Χαράλαμπο Στεργιάδη σταδιακή μείωση της ζέστης καθώς την επόμενη εβδομάδα θα πάμε σε πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.