Αυτός ο 12χρονος είναι το νέο φαινόμενο στο σκάκι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτός ο 12χρονος είναι το νέο φαινόμενο στο σκάκι

 


Ένα παιδί από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ είναι το νεότερο φαινόμενο του σκακιού.

Ο 12χρονος Abhimanyu Mishra έγινε μόλις ο πιο μικρός grandmaster του κόσμου, παίρνοντας μέρος σε διαγωνιστικό event στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και νικώντας τον ινδό grandmaster Leon Mendonca, ηλικίας 15 ετών.
Ο Abhimanyu Mishra, που φωνάζουν όλοι Abhi, ζει στη Βουδαπέστη με τον μπαμπά του εδώ και 3 μήνες, θέλοντας να κλέψει τον τίτλο αλλά και το ρεκόρ του Sergey Karjakin (1990), που παραμένει σε ισχύ εδώ και 20 χρόνια.

Ο Karjakin είναι ο νεότερος grandmaster του κόσμου, έναν άθλο που κατέκτησε σε ηλικία 12 ετών και 7 μηνών. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τον Abhi, ο οποίος νίκησε σε ηλικία 12 ετών, 4 μηνών και 25 ημερών. Και έχει τώρα διορία ως τις 5 Σεπτεμβρίου για να γράψει ιστορία στο σκάκι.

«Είμαστε στα αστέρια που το παιδί μας είναι ο νεότερος grandmaster όλων των εποχών. Είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε η μαμά του Swati στη New York Post.

Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος για τον Abhi, ο οποίος έπαιξε πέρυσι 35 παρτίδες χωρίς νίκη. Ο μικρός προπονείται 12 ώρες τη μέρα στο ασπρόμαυρο ταμπλό και τα κατάφερε.

«Δεν μπορώ να περιγράψω καν το συναίσθημα. Ήθελε να γίνει ο νεότερος grandmaster του κόσμου και τώρα είναι». Τον τίτλο του grandmaster έχουν 1.700 περίπου άνθρωποι στον κόσμο.

Ο Abhi δεν έχει χρόνο για ξεκούραση. Στις 10 Ιουλίου θα βρεθεί στο Σότσι της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Άρχισε να με νικάει όταν ήταν 6 ετών», λέει ο πατέρας του, Hemant, που είναι πληροφορικός, «μετά από αυτό, δεν μπορούσα να του πάρω παρτίδα».

Ο προπονητής του Abhi, ο grandmaster Arun Prasad, άρχισε να συνεργάζεται μαζί του από κείνη την ηλικία: «Συνειδητοποίησα γρήγορα πως δεν ήταν φυσιολογικός, με την καλή έννοια! Θυμάται ό,τι βλέπει, θυμάται κινήσεις από παρτίδες του 2015»…