Ικανοποιητικά κύλησε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του 40ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζουμε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ικανοποιητικά κύλησε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του 40ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και συνεχίζουμε



Πόλος έλξης χιλιάδων φίλων του βιβλίου και του πολιτισμού έχει γίνει το Φεστιβάλ τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Ο κόσμος επισκέπτεται καθημερινά τα εκθετήρια που φιλοξενούν χιλιάδες τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Η παρουσία των τριακοσίων και πλέον συγγραφέων στα περίπτερα που προβάλλουν τη δημιουργική γραφή τους και συνομιλούν με το κοινό, συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή και τη διάδοση του βιβλίου. Είναι ένα κίνητρο η γνωριμία μαζί τους, δημιουργεί νέους αναγνώστες και βοηθά στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας.


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του Φεστιβάλ Βιβλίου αναφέρει: 
Το βιβλίο και ο πολιτισμός είναι παντός καιρού. Η καθημερινή μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών στο χώρο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. 
Είμαστε αισιόδοξοι πως και στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα λειτουργίας του 40ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα συνεχιστεί η αυξημένη προσέλευση του βιβλιόφιλου κοινού που στηρίζει τον θεσμό με την παρουσία του. Η πιο μαζική εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα επί 40 συνεχή έτη αποδεικνύει ότι το βιβλίο, παραμένει ο αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Είμαστε σίγουροι ότι ως φωτεινή αχτίδα της γνώσης θα μας συνοδεύει και στο μέλλον.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου στο χώρο της παραλίας του Λευκού Πύργου και θα λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Στη φετινή διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, συμμετέχουν πάνω από 150 εκδότες από όλη την Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Πατερικών Μελετών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών της Θεσσαλονίκης κ.α.

Συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί δε υπό την αιγίδα:του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.