Κοτόπιτα με μπέικον - Εύκολα και γρήγορα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοτόπιτα με μπέικον - Εύκολα και γρήγορα




Συστατικά
  1. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  2. 2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 φλιτζ. πράσο ψιλοκομμένο
  4. 5 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  5. 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  6. 4-5 μανιτάρια
  7. 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. ¾ φλιτζ. γάλα
  9. ½ φλιτζ. ζωμό κότας
  10. 1 πακέτο σφολιάτα που περιέχει 2 φύλλα (400γρ.)
  11. 1 αβγό
  12. Αλάτι
  13. Πιπέρι

Βήματα

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το μπέικον. 
Ακολούθως προσθέτετε μέσα το κοτόπουλο το ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να ψηθεί. 
Στη συνέχεια βάζετε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. 
Μέτα από 2’ περίπου πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να απλώσει παντού. 

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα το ζωμό και το γάλα, επαναφέρετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ωραίο μίγμα. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβετε σταυρωτά, έτσι θα έχετε μπροστά σας τέσσερα ίσα κομμάτια.

Βάζετε στη μια πλευρά κάθε κομματιού από 2 κουταλιές γέμιση και την καλύπτετε με την άδεια πλευρά της σφολιάτας. Πιέζετε καλά με τα δάκτυλα να κολλήσουν οι άκρες. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια. Απλώνετε τις κοτόπιτες πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Σπάτε σε ένα μπολ το αβγό, το χτυπάτε καλά και αλείφετε από πάνω τις κοτόπιτες. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 30-35’. Αφού ψηθούν, αφήνετε να ξεκουραστούν για περίπου 10’ και σερβίρετε.


Αντρέας Καβάζης 
 Χρυσές Συνταγές


Δεν υπάρχουν σχόλια