Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στη Ν. Ραιδεστό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στη Ν. Ραιδεστό

 

//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και αποστράγγισης ομβρίων στην κοινότητα Νέας Ραιδεστού του δήμου Θέρμης οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου την περιοχή και επιθεώρησε τα έργα τοποθέτησης του αγωγού στον κεντρικό δρόμο (εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου).
Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού ο οποίος αρχικά θα διέρχεται από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου για περίπου 415μ και στη συνέχεια θα διασχίζει χωματόδρομους (κάθετους και παράλληλους προς την εθνική οδό) αρχικά και μετέπειτα την ασφαλτοστρωμένη οδό Αισχύλου, σε μήκος 1.185μ και καταλήγει στην κοίτη ρέματος. 

Ο αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, στα τελευταία του μέτρα (168μ), προτού καταλήξει εντός του ρέματος, θα αποτελείται από δίδυμο αγωγό GRPΦ600, συνεπώς το σκάμμα εκσκαφής το οποίο απαιτείται για την τοποθέτησή του θα έχει διαστάσεις 2,58μ πλάτος Χ 1,50μ βάθος.

 Τα υπόλοιπα μέτρα του αγωγού θα αποτελούνται από τσιμεντοσωλήνα εσωτερικής διαμέτρου Φ1000 και το σκάμμα εκσκαφής το οποίο απαιτείται για την τοποθέτησή του θα έχει διαστάσεις 1,92μ πλάτος Χ 2,20μ βάθος.

 Με τη διάνοιξη του σκάμματος στρώνεται συμπιεσμένη άμμος, τοποθετείται ο αγωγός και στη συνέχεια ακολουθεί η επαναπλήρωση του σκάμματος με θραυστό αμμοχάλικο λατομείου. Στην περίπτωση όπου το σκάμμα βρίσκεται εντός ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος, η άσφαλτος θα αποκαθίσταται με στρώσεις οδοστρωσίας συνολικού πάχους 0,20μ και ασφαλτικών 0,10μ.Δεν υπάρχουν σχόλια