Μήνυμα της Αντιδημαρχίας Πρασίνου-Περιβάλλοντος με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μήνυμα της Αντιδημαρχίας Πρασίνου-Περιβάλλοντος με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Όπως είναι γνωστό η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί και θεσμοθετηθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) . 

 Ο εορτασμός αυτής της Ημέρας μας υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη μας και το γεγονός ότι το μέλλον του, όπως και αυτό της ύπαρξής μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την προστασία του περιβάλλοντος.



Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου- Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιαζάρης υπενθυμίζει σε όλους τους συμπολίτες μας ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και περιβαλλοντική ενημέρωση όλων μας, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο περιβαλλοντικό ήθος και να αναληφθούν από όλους δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναμφισβήτητα η χώρα μας περνά τα τελευταία χρόνια μια πολύπλευρη κρίση, και όπως είναι φυσικό ο δημόσιος διάλογος έχει υπερκαλυφθεί μη δίνοντας χώρο σε επιπλέον θέματα, όπως αυτό του περιβάλλοντος. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε, ότι οι «πληγές» που ανοίγουν στη φύση όπως αέρια, ρύπανση, μόλυνση, αποκαθίστανται πολύ πιο δύσκολα σε βάθος χρόνου και στοιχίζουν πολύ περισσότερο σε χρήμα, ποιότητα ζωής, αλλά και υγεία.

Η σημερινή ημέρα αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη την προσωπική και ατομική ευθύνη όλων μας, να ενεργήσουμε με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα, για να προστατεύσουμε τον κόσμο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.




Γι αυτό και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι η προστασία, η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί χρέος και ευθύνη του καθένα μας ξεχωριστά. Με απλές κινήσεις, με μικρή αλλαγή ορισμένων βλαβερών συνηθειών μας, μπορούμε να μειώσουμε τα απορρίμματα που παράγουμε και να εξοικονομήσουμε πολύτιμους φυσικούς πόρους που μέχρι πρότινος σπαταλούσαμε, μπορούμε να δώσουμε νέα προοπτική, νέα ελπίδα στη γη μας και σε εμάς τους ίδιους.

Στο πλαίσιο του θεσμού που υπηρετούμε, των λειτουργιών και των δυνατοτήτων της Αυτοδιοίκησης οφείλουμε να μεθοδεύουμε, οργανώνουμε και να στηρίζουμε κάθε ομαδική και ατομική εθελοντική προσπάθεια που αποσκοπεί στη διάσωση, προστασία αλλά και την ενίσχυση του φυσικού μας πλούτου.



Ας μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός στη φύση είναι αξία του πολιτισμού μας, ισοδυναμεί με το σεβασμό στις επόμενες γενιές. Είναι ο σεβασμός στο αγαθό και το δικαίωμα της ζωής.
 
 Ας θυμηθούμε επίσης σήμερα, ότι η προστασία του περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί συνταγματική επιταγή και απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη και αειφόρο κοινωνική-οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να εξασφαλίζεται με γνώμονα την ορθολογική διαχείρισή του και το σεβασμό στη φύση.