Χοιρινό με μέλι και καρύδια και αρωματικό πουρέ πατάτας. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χοιρινό με μέλι και καρύδια και αρωματικό πουρέ πατάτας.





Συστατικά
  1. 2 χοιρινά φιλετάκια,
  2. ½ φλ. ελαιόλαδο,
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  4. 1 φλ. καρυδόψιχα,
  5. 1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
  6. ½ φλ. μέλι,
  7. 1 κουταλιά μουστάρδα σε σκόνη,
  8. 4 κουταλιές γούστερ σος (Worcestershire Sauce),
  9. αλάτι, πιπέρι.

Αρωματικός πουρές πατάτας:
  • 500 γρ. (4 μεγαλούτσικες) πατάτες,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό,
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλους κύβους και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι. 

Αφήνετε να κοχλάσουν και τις βράζετε για 10-15 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα φιλέτα από τις ίνες και τα παχάκια τους και τα τεμαχίζετε. 

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα και προσθέτετε τα φιλετάκια, μαζί με την καρυδόψιχα. 

Τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά, παντού και ρίχνετε μέσα το κρασί, το μέλι, τη μουστάρδα σε σκόνη, τη γούστερ σος, αλάτι και πιπέρι. 

Τα αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ, μαζί με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. 

Ανακατεύετε μέσα τη ρίγανη και το βασιλικό και ελέγχετε το αλατοπίπερο. 

Σερβίρετε τα φιλετάκια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με τον αρωματικό πουρέ.


Μία συνταγή από τον Σεφ Κυριάκο Κυριάκου.
Χρυσές Συνταγές


Δεν υπάρχουν σχόλια