Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα



//Ανακοίνωση:
 
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Στη συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του δήμου Θέρμης τα οποία είναι της αρμοδιότητας του αναπληρωτή υπουργού.
Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στον κ. Πέτσα όλες τις προτάσεις τις οποίες έχει προετοιμάσει ο δήμος προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης. Προτάσεις οι οποίες αφορούν αγροτική οδοποιία, κυκλοφοριακό, επισκευές σχολείων, τη μελέτη του δικτύου ομβρίων της περιοχής επέκτασης Θέρμης, τα δίκτυα ύδρευσης σε Βασιλικά, Σουρωτή, Αγία Παρασκευή και Καρδία, το δίκτυο αποχέτευσης και ο βιολογικός του Λιβαδίου, προμήθεια εξοπλισμού, θέματα πολιτικής προστασίας κ.ο.κ.

Ο δήμαρχος Θέρμης εξήγησε στον αναπληρωτή υπουργό ότι ο δήμος έχει μεγάλη μελετητική ετοιμότητα και ωριμότητα και είναι σε θέση να απορροφήσει πολύ περισσότερα κονδύλια από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, σε σχέση με το πλαφόν των 18 εκατ. ευρώ το οποίο έχει τεθεί για δήμους του μεγέθους της Θέρμης. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε, και έγινε αποδεκτό από τον κ. Πέτσα, αίτημα να αφαιρεθούν από αυτό το πλαφόν τα ποσά των εκπτώσεων οι οποίες θα δοθούν από τους υποψήφιους αναδόχους στους οποίους θα ανατεθούν τα έργα του συγκεκριμένου προγράμματος. Έτσι, για παράδειγμα, από το έργο του παιδικού σταθμού της Νέας Ραιδεστού, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί, θα μπορεί να εξοικονομηθεί ένα ποσό της τάξης περίπου των 2,5 εκατ. ευρώ το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση άλλου ή άλλων έργων.

“Η συνάντηση με τον κ. Πέτσα ήταν σε εξαιρετικό κλίμα και ιδιαιτέρως παραγωγική. Ο υπουργός κατανόησε τα προβλήματα του δήμου μας και ειδικότερα την αναγκαιότητα ο δήμος Θέρμης να χρηματοδοτηθεί με περισσότερους πόρους και υποσχέθηκε πως ορισμένες από τις προτάσεις τις οποίες του παρουσίασα, θα τις προχωρήσει άμεσα. 

Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο δήμος Θέρμης εμφανίζεται πανέτοιμος, με ώριμες μελέτες, για να απορροφήσει, πολύ περισσότερα κονδύλια από τα 18 εκατ. του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης”, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος.