Ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα – Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί και ποιοι διαφώνησαν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανοίγουν τα Λύκεια τη Δευτέρα – Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί και ποιοι διαφώνησαν



Η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων... επιβεβαίωσε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Να επιστρέψουν στα θρανία τους από Δευτέρα οι μαθητές των Λυκείων εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη σημερινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα διαφωνιών καθώς οι πολλοί επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιδημιολογική αύξηση που μπορεί να επιφέρει αυτή η απόφαση, τη στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν «παραλύσει» και λειτουργούν σε συνθήκες «πολέμου».

Oι διαφωνίες

Οι ειδικοί διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων ή μόνο η Γ’ Λυκείου η οποία ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επιπλέον, μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν ότι είναι αναγκαίο να παραμείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.

Παρά τις έντονες συστάσεις και τις προειδοποιήσεις από επτά μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τα Λύκεια αυτή την εβδομάδα, η τελική εισήγηση έδωσε το «πράσινο φως» επιβεβαιώνοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις στις 12 Απριλίου.

newsbreak